GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αγοραπωλησία βρέφους - Ψάχνουν τη βιολογική μητέρα για απαντήσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Οι κυπριακές Αρχές ζήτησαν την συνδρομή της Ιντερπόλ για τον εντοπισμό των ανδρών που καταζητούνται για την υπόθεση αγοραπωλησίας ...

Οι κυπριακές Αρχές ζήτησαν την συνδρομή της Ιντερπόλ για τον εντοπισμό των ανδρών που καταζητούνται για την υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους.

Η Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας αναμένεται πλέον να αποστείλει ειδοποίηση στις συνεργαζόμενες χώρες. Στόχος, η συλλογή επιπρόσθετων πληροφοριών που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του ζεύγους και του βρέφους, το οποίο φέρεται να είναι ηλικίας δύο ετών.

Παράλληλα, οι Κύπριοι ανακριτές συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων εντός του νησιού. Την ίδια ώρα, η συλληφθείσα, ηλικίας 47 ετών, δηλώνει άγνοια για την τοποθεσία του ζεύγους. Είναι δηλωμένη ως εργαζόμενη οικιακή βοηθός στην οικία του ζεύγους και φέρεται να διαδραμάτισε ρόλο μεσάζουσας στην παράνομη αγοραπωλησία.

Οι ανακριτές εξετάζουν πληροφορίες ότι οι καταζητούμενοι με το βρέφος ενδεχομένως να βρίσκονται στην Τουρκία, τόπο καταγωγής του ενός εκ των δύο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, γίνονται προσπάθειες μέσω του Προξενείου των Φιλιππίνων στη Λευκωσία, για την διασταύρωση πληροφοριών, αλλά και για την εξασφάλιση επιπρόσθετων στοιχείων σε σχέση με την συλληφθείσα και την βιολογική μητέρα του βρέφους. Η τελευταία κατάγεται και αυτή από τις Φιλιππίνες. Φέρεται, επίσης, να διαμένει στην συγκεκριμένη χώρα.

Η όλη υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από το Γραφείο Ευημερίας στις αρχές Ιανουαρίου. Ο μηχανισμός της Δημοκρατίας κινητοποιήθηκε όταν Ελληνοκύπριος αποτάθηκε στο οικογενειακό Δικαστήριο για την διεκδίκηση της πλήρους γονικής μέριμνας του βρέφους.

Αργότερα, διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος Ελληνοκύπριος είχε παντρευτεί στην Νέα Ζηλανδία με Τούρκο, το 2015. Έκτοτε οι δύο τους διέμεναν στην Κύπρο και σε κάποια στιγμή αποφάσισαν να αποκτήσουν παιδί με παράνομο, όπως όλα δείχνουν, τρόπο και συγκεκριμένα έναντι χρημάτων. Ειδικότερα, φέρεται να απέστελλαν στη βιολογική μητέρα του παιδιού 250 ευρώ μηνιαίως για κάλυψη εξόδων μέχρι την γέννα, το 2017. Το βρέφος μεταφέρθηκε στην Κύπρο από την συλληφθείσα, η οποία είναι δηλωμένη ως εργαζόμενη οικιακή βοηθός στην οικία του ζεύγους.

Η ύποπτη ισχυρίζεται πως η ίδια δεν έλαβε λεφτά για την μεσολάβηση. Ο Ελληνοκύπριος και η οικιακή βοηθός εμφάνισαν ως δικό τους το παιδί στις κυπριακές Αρχές. Εναντίον τους διερευνώνται συνολικά επτά αδικήματα που περιλαμβάνουν συνωμοσία προς διάπραξη αδικήματος, εμπορία ανήλικου προσώπου, πλαστογραφία και ψευδορκία.

Πηγή: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση