GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΕΜΙΣΕ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ! ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ για τις αφίσες υπέρ της Μακεδονίας...

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για παράνομη αφισοκόλληση σε Γρεβενά και Κοζάνη. Πρόκειται για άτομα που είχαν αφισοκολλήσει τα πρόσωπα...


Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για παράνομη αφισοκόλληση σε Γρεβενά και Κοζάνη. Πρόκειται για άτομα που είχαν αφισοκολλήσει τα πρόσωπα βουλευτών της κυβέρνησης και κομμάτων που στηρίζουν την συμφωνία των Πρεσπών και έχουν κατακλείσει τις τελευταίες ημέρες του δρόμους της συμπρωτεύουσας και άλλων πόλεων της Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία έως τώρα έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός 55χρονου και ενός 46χρονου στα Γρεβενά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη διαφήμιση και για τον νόμο περί ΚΟΚ και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα και στην Κοζάνη έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα με τις ίδιες κατηγορίες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, όλοι είναι μέλη της ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» που έχει ιδρυθεί εδώ και δεκαετίες αλλά θεωρούνταν ανενεργή.
Σήμερα τα ξημερώματα αφίσες είχε γεμίσει και το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα πρόσωπα τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Τα άτομα που συμμετείχαν στη δράση κατάφεραν να τοποθετήσουν αφίσες ακόμη και στις εισόδους των πολιτικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στις οδούς Εγνατία και Αριστοτέλους.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει τον συμβολισμό που θέλησαν να πετύχουν οι υπέρμαχοι της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Η αφίσα του Σταύρου Θεοδωράκη φωτογραφήθηκε με φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η αφίσα του φιλόσοφου Κώστα Ζουράρι είχε ως φόντο την παλιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Ο Τάσος Κουράκης τοποθετήθηκε μπροστά από τη στάση Σιντριβάνι του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγο καιρό για την επιθεώρηση του έργου.

Δείτε φωτογραφίες με αφίσες σε διάφορα σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης:
©

©
©



Αντίστοιχες δράσειςπραγματοποιήθηκαν, τόσο το προχθεσινό, όσο και το χθεσινό βράδυ σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για παρεμβάσεις πολιτών που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών και θέτουν τους βουλευτές των περιοχών τους προ των ευθυνών τους με το ερώτημα: «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;».
Ηδη αφίσες τοιχοκολλήθηκαν στην Πέλλα, την Ιερισσό και την Κατερίνη:





©
Οι αφίσες που σχεδιάστηκαν για την Κοζάνη:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση