GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπακώστα: Να δηλώσουν όλα τα κόμματα ότι στηρίζουν την επανεκλογή Παυλόπουλου

Τη στήριξή της στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, εκφράζει η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο....

Τη στήριξή της στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, εκφράζει η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, καλώντας όλα τα πολιτικά κόμματα να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους σε ό,τι αφορά στην εκλογή Προέδρου τον Φεβρουάριο του 2020.

Με αφορμή την προσπάθεια κάποιων να εμπλέξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, αλλά και λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κ. Παπακώστα δήλωσε:

«H προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, αλλά και για την Συμφωνία, καταδεικνύει ότι κάποιοι δεν διστάζουν να παίξουν με τους Θεσμούς στον βωμό της μικροκομματικής σκοπιμότητας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος, αποτελεί τον εγγυητή του Συντάγματος, χτίζει και κατοχυρώνει το κλίμα σταθερότητας που έχει ανάγκη η Ελλάδα, δεδομένου ότι τυγχάνει διεθνούς κύρους και αναγνώρισης, όπως φάνηκε από την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, προκειμένου να μιλήσει στο Κολέγιο των Επιτρόπων.

Κράτησε την Ελλάδα στο πλαίσιο του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης το καλοκαίρι του 2015. Ακούραστα οι πρωτοβουλίες του κινούνται στο να ενδυναμωθεί ο ευρωπαϊκός ρόλος της χώρας, αλλά και η επιρροή της στα Βαλκάνια και στη ΝΑ Ευρώπη σε όλο το εύρος της εξωτερικής πολιτικής και κυρίως στις σχέσεις με την Τουρκία και την ΠΓΔΜ και ο ρόλος του είναι καταλυτικός.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εργάζεται με αφοσίωση για τη θωράκιση της Συμφωνίας σε σχέση με την κατοχή «ιδιοκτησίας» της Ελλάδας στην αρχαία Ιστορία που αφορά στην ελληνική Μακεδονία, αλλά και για την απάλειψη αλυτρωτισμού από τους βόρειους γείτονές μας.

Υπό την έννοια αυτή και κάτω από τις εθνικές περιστάσεις, θεωρώ ότι πρέπει όλοι να λάβουμε τις αποφάσεις μας, ως προς το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ως Πρόεδρος του Ν.Ε.Ο., με τη σύμφωνη γνώμη των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος, στηρίζουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και καλούμε και τα άλλα πολιτικά κόμματα να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους, σε ό,τι αφορά στην επιλογή Προέδρου τον Φεβρουάριο του 2020. Αυτή είναι η μόνη υπεύθυνη πολιτική στάση, ώστε να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τις προθέσεις μας, με ξεκάθαρο και διαφανή τρόπο.

Θεωρούμε δε απαραίτητη μια συμφωνία των πολιτικών κομμάτων στον παρόντα χρόνο, η οποία να ενισχύει τον εθνικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, γεγονός που θα τον βοηθήσει στον χειρισμό των δύσκολων πολιτικών θεμάτων και ειδικότερα στα εθνικά θέματα και στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, καθώς, επίσης, θα συμβάλει στην εμπέδωση κλίματος σταθερότητας και γαλήνης στο εσωτερικό, το οποίο προφανώς έχουν ανάγκη οι Ελληνίδες και οι Έλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση