GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εντόπισαν ρωμαϊκή προτομή στο ΣΕΦ

Μια μαρμάρινη προτομή που απεικονίζει ένα λιοντάρι και εκτιμάται ότι προέρχεται από τους ρωμαϊκούς χρόνους εντόπισαν το πρωί της Τ...

Μια μαρμάρινη προτομή που απεικονίζει ένα λιοντάρι και εκτιμάται ότι προέρχεται από τους ρωμαϊκούς χρόνους εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης σε έναν χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης και ο στενός συνεργάτης του Γιώργος Μανίκας.

Το μαρμάρινο μεγάλης αξίας τεχνούργημα παραδόθηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Όπως αποκάλυψε ο γνωστός ερευνητής, όλα άρχισαν πριν από περίπου μία εβδομάδα, όταν ένας άγνωστος επικοινώνησε με το γραφείο του προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά για την ύπαρξη της αρχαίας μαρμάρινης προτομής. Οπως όφειλε, ο Γιώργος Τσούκαλης προέτρεψε τον άγνωστο πληροφοριοδότη, στα χέρια του οποίου βρισκόταν το αρχαίο αντικείμενο, να το παραδώσει είτε στο αρμόδιο Τμήμα Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού είτε στο Τμήμα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη ΓΑΔΑ.

Όμως, ο άγνωστος του εξήγησε ότι δεν ήθελε να μπλέξει με γραφειοκρατικές καταστάσεις και τον ενημέρωσε πως θα αφήσει το μαρμάρινο εύρημα σε ένα σημείο δίπλα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Μετά το τηλεφώνημα, ο σύμβουλος πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO Πειραιώς και Νήσων Γιώργος Τσούκαλης ειδοποίησε τις Αρχές και πήγε μέχρι το σημείο που του υπέδειξε τηλεφωνικά ο άγνωστος, συνοδευόμενος από τον στενό του συνεργάτη Γιώργο Μανίκα, για να αναζητήσουν την προτομή στο πάρκο γύρω από το ΣΕΦ. Ύστερα από έρευνες, εντοπίστηκε η μαρμάρινη κεφαλή του λιονταριού και χθες το μεσημέρι παραδόθηκε στο μουσείο.

Πηγή ρεπορτάζ: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση