GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγκαίνια Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Δήμου Αμαρουσίου

Μια σημαντική συμμαχία, με στόχο την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας, υλοποιείται από τo Σωμα...

Μια σημαντική συμμαχία, με στόχο την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας, υλοποιείται από τo Σωματείο «Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, εγκαινιάστηκε το Τοπικό Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο θα λειτουργήσει και ως αφετηρία για κοινές δράσεις των δύο φορέων, προκειμένου να φθάσει σε κάθε έναν από τους δημότες των 325 Δήμων της χώρας το δυνατό μήνυμα εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών

Άποψη της αίθουσας

Το «παρών» στην τελετή των εγκαινίων, που τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, έδωσαν η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κύριος Γιώργος Πατούλης, με την σύζυγό του και Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων κυρία Μαρίνα Πατούλη, καθώς και η Γενική Γραμματέας τουΣυλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Ινώ Κωσταντοπούλου και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Συλλόγου κύριος Στέλιος Γραφάκος.

Παναγιώτης Βραχνός, Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, Μαρίνα Πατούλη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Γιώργος Πατούλης

Στην ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε: «Η σημερινή ημέρα είναι πραγματικά ιδιαίτερη καθώς το Κέντρο αυτό αποτελεί ένα κρίκο της μεγάλης αλυσίδας Συνεργαζόμενων Κέντρων του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» σε όλη την Ελλάδα μέσα από τα οποία έρχονται κοντά μας νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών. Και μάλιστα ανήκει σε αυτά που υλοποιούνται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, έναν σύμμαχο που έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας, και με όχημα το «Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγή Υγείας».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Από την πλευρά του, ο κύριος Πατούλης σημείωσε: «Δεν θα μπορούσαμε να μην συμβάλουμε στην μεγάλη αλυσίδα που έχει δημιουργήσει ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με σκοπό την ανεύρεση εθελοντών δοτών μυελού των οστών, δίνοντας έτσι ελπίδα ζωής στους συνανθρώπους μας και ειδικά στα παιδιά μας, ό, τι πολυτιμότερο έχουμε σε αυτή την χώρα».

Γιώργος Πατούλης

Η κυρία Πατούλη, εκπροσωπώντας την UNESCO Βορείων Προαστίων, είπε: «Όσο πληθαίνουν οι πύλες της ενημέρωσης, όσο πληθαίνουν και αυξάνονται οι πρεσβευτές αυτού του έργου που επιτελείται μέσα από το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» τόσο η Ελπίδα γιγαντώνεται και δεν θα μπορέσει κανείς να τη σβήσει».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Στη συνέχεια, ο καθηγητής κύριος Γραφάκος σε μια πολύ εμπεριστατωμένη ομιλία παρουσίασε στο κοινό την σημασία της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων, δίνοντας αναλυτικά στοιχεία για τις μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας.

O Γιώργος Πατούλης υποδέχεται τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Αμέσως μετά, ο κύριος Πατούλης προσέφερε στην κυρία Βαρδινογιάννη έναν πάπυρο εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, τιμώντας την για την μεγάλη της προσφορά και το σπουδαίο κοινωνικό της έργο.

Μαρίνα Πατούλη, Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Γιώργος Πατούλης, Στέλιος Γραφάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση