GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έξι μήνες από την τραγωδία στο Μάτι - Συγκινεί το βίντεο των νέων με συγκλονιστικές μαρτυρίες - ΒΙΝΤΕΟ

Έξι μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι, που κόστισε τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους, ένα συγκινητικό βίντεο με αφηγητές δύο παιδιά,...

Έξι μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι, που κόστισε τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους, ένα συγκινητικό βίντεο με αφηγητές δύο παιδιά, μας φρεσκάρει τη μνήμη για όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2018.

Στο ολιγόλεπτο βίντεο οι νέοι που δημιούργησαν το βίντεο θέτουν μία σειρά ερωτημάτων όπως, «χάσαμε 100 ανθρώπους ενώ όλα έγιναν όπως έπρεπε; Καήκαμε επειδή αψηφήσαμε τη φωτιά; Πενθούμε γιατί οι δρόμοι ήταν στενοί; Πνίγηκαν άνθρωποι γιατί δεν υπήρχαν έξοδοι προς τη θάλασσα;».

Μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν από τη φωτιά, που τραυματίστηκαν και που έχασαν μέλη της οικογένειας τους δίνουν την απάντηση.

«Δεν άκουσα πυροσβεστική και αστυνομία. Καμία καμπάνα δεν χτύπησε για να ενημερώσει κανένα. Μέχρι να φτάσω εδώ η μητέρα μου είχε καεί» λέει ο γιος ενός θύματος.

Στη συνέχεια παρουσιάζεται ένα κομμάτι από την έκθεση του πραγματογνώμονα στην οποία επισημαίνεται ότι η εκκένωση θα μπορούσε να γίνει μέσα σε 15-20 λεπτά με απλό βάδισμα αν είχε δοθεί έγκαιρα εντολή.

«Η φωτιά με εγκλώβισε 1,5 ώρα στο σπίτι. Καλούσα πυροσβεστική, τον δήμο, την πολιτική προστασία και τηναστυνομία. Ευτυχώς δεν μου απάντησαν γιατί θα με είχαν στείλει όπως τους άλλους 100».

Δύο κορίτσια φορούν μπλουζάκια που αναφέρουν "Δεν θα ήταν 100 νεκροί".

Τις μαρτυρίες κλείνει η μητέρα και η αδελφή του 24χρονου Βίκτωρα, ο οποίος απεβίωσε στη θάλασσα.

«Δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα ήμασταν τόσο αβοήθητοι. Δεν ήρθαν βάρκες, δεν ήρθαν ελικόπτερα, ήμασταν μόνοι μας. Στα δύο μεγάλα κύματα είδα το γιο μου να πλέει μπρούμυτα. Μου έλεγε η κόρη μου "θα πεθάνουμε ; Όχι της έλεγα" αλλά έλεγα ψέματα γιατί πίστευα ότι θα πεθάνουμε».

«Για όσους έφυγαν και για όσους είναι ακόμα εδώ δεν ξεχνώ. Το Μάτι κάηκε από τη φωτιά. Εμείς επειδή ήμασταν μόνοι» κλείνει το βίντεο.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση