GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ η συμφωνία για το Brexit! Πρόταση μομφής στην Μέι απ' τον Κόρμπιν

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι κατέθεσε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, χαρακτηρίζοντας «καταστροφική» την ήττ...

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι κατέθεσε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, χαρακτηρίζοντας «καταστροφική» την ήττα της κυβέρνησης στην ψηφοφορία που διεξήχθη νωρίτερα σήμερα για τη συμφωνία για το Brexit. Ο Κόρμπιν είπε ότι η πρόταση αυτή πρόκειται να συζητηθεί αύριο.

«Το αποψινό αποτέλεσμα είναι η μεγαλύτερη ήττα από τη δεκαετία του 1920», τόνισε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον Κόρμπιν, δεν πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι η πρόταση περί αποχώρησης χωρίς συμφωνία, αλλά να διασφαλιστεί μια μόνιμη τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επανέλαβε επίσης ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των πολιτών μετά το Brexit. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Μέι μπορεί να πετύχει μια καλή συμφωνία με την ΕΕ», πρόσθεσε.

Ιστορική ήττα υπέστη  η Τερέζα Μέι, καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων καταψήφισε την συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ με 432 ψήφους κατά και 202 υπέρ, βυθίζοντας την χώρα στην μεγαλύτερη πολιτική κρίση της τελευταίας 50ετίας.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ήττα κυβέρνησης στην σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας, με βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος, τόσο υπέρμαχων της εξόδου όσο και υποστηρικτών της παραμονής, να καταψηφίζουν την συμφωνία.

Το κοινοβούλιο μίλησε, η κυβέρνηση θα ακούσει, δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι λίγο μετά την απόρριψη, με συντριπτική πλειοψηφία, της συμφωνίας της.

Η σημερινή ψηφοφορία δεν δείχνει τίποτα σχετικά με το τι τελικά υποστηρίζει το κοινοβούλιο, πρόσθεσε η ίδια, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει εάν η Βουλή των Κοινοτήτων προτίθεται να τιμήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Σύμφωνα με την Τερέζα Μέι, οι Ευρωπαίοι πολίτες στη Βρετανία αξίζουν ξεκάθαρες απαντήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα. Πρέπει να επιβεβαιώσουμε εάν η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, υπογράμμισε η ίδια, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει χρόνο για μια συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης την Τετάρτη.

Εφόσον οι βουλευτές επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους, σύμφωνα με τη Μέι, η ίδια η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους εταίρους. Θέλω να αποχωρήσουμε με συντεταγμένο τρόπο, σημείωσε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση