ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ανεβαίνει η ζήτηση ακινήτων - Αυξάνουν τις τιμές οι επεκτάσεις του μετρό

Share it:

Λιγότερες εκτιμάται ότι θα είναι το 2019, σε σχέση με το 2018, οι ευκαιρίες στην αγορά κατοικίας,καθώς το διάστημα 2016-2018 μεγάλος αριθμόςποιοτικών ακινήτωνσε καλή τοποθεσία και σε χαμηλή τιμή άλλαξε χέρια, ενώ οι τιμές για πρώτη φορά ύστερα από μία δεκαετία αυξήθηκαν το 2018 σε ποσοστό 1,3%.

Όπως εξηγούν μεσίτες στο "Εθνος", η ελληνική κτηματαγορά λόγω της σημαντικής ζήτησης από το εξωτερικό έχει, σε μεγάλο βαθμό, αυτονομηθεί σε σχέση με την υπόλοιπη οικονομία, το τραπεζικό σύστημα και την εσωτερική ζήτηση, που παραμένει χαμηλή. Γι' αυτό το 2019, παρ' ότι είναι χρονιά εκλογών, η ζήτηση για ακίνητα εκτιμάται ότι θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, σε σύγκριση με το 2018.

Οφέλη θα έχουν ιδιοκτήτες και αγοραστές κατοικιών στα νότια προάστια της Αθήνας, με το ενδιαφέρον να παραμένει υψηλό, κατά βάση από ξένους και σε μικρότερο βαθμό από Έλληνες, για αγορά κατοικίας στη Γλυφάδα, στον Άλιμο, στην Αργυρούπολη και την Ηλιούπολη.

Το πρόγραμμα χορήγησης άδειας διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών για επενδύσεις σε ακίνητα ελάχιστης αξίας 250.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τις καλές αποδόσεις μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης με επικρατέστερη την πλατφόρμα Airbnb, τροφοδοτεί τη ζήτηση για τις συνοικίες που βρίσκονται ή γειτνιάζουν με την Αθηναϊκή Ριβιέρα, όπου οι νέες οικοδομές αυξάνονται και πληθύνονται.

Πηγή: Το Έθνος

Share it:
Reactions:

Οικονομία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση