GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΛΟΓΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ! ΑΠΕΙΛΕΙ με σχίσμα τον Βαρθολομαίο ο Πατριάρχης Μόσχας...

Με σχίσμα απειλεί εκ νέου τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, που καλεί με επιστολή του το Φανάρι να υπαν...

Με σχίσμα απειλεί εκ νέου τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, που καλεί με επιστολή του το Φανάρι να υπαναχωρήσει στο θέμα της αυτοκεφαλίας της ουκρανικής εκκλησίας.
Ο Πατριάρχης Μόσχας χαρακτηρίζει πολιτική περιπέτεια την αναγνώριση της ουκρανικής εκκλησίας και απειλεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη με απώλεια της πρωτοκαθεδρίας στον ορθόδοξο κόσμο. Τον κατηγορεί προσωπικά, μάλιστα, ότι προκάλεσε δεινά στους ορθοδόξους Ουκρανούς.

Στην επιστολή του προς το Φανάρι, που αναρτήθηκε στο σάιτ της ρωσικής Εκκλησίας, ο κ. Κύριλλος αφήνει αιχμές για την θετική στάση που έχει τηρήσει έως σήμερα το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσον αφορά το αυτοκέφαλο της Ουκρανίας.
Ξεκαθαρίζει ότι εάν συνεχιστεί αυτή η γραμμή ο κ. Βαρθολομαίος θα πάψει να είναι ο προκαθήμενος στον ορθόδοξο κόσμο, προειδοποιώντας μάλιστα πως ο Θεός θα τον κρίνει για τα «δεινά» που θα προκαλέσει στους ουκρανούς πιστούς.
Ο κ. Κύριλλος καλεί τον κ. Βαρθολομαίο να σταματήσει την επικοινωνία με τους μητροπολίτες στο Κίεβο και να αρνηθεί να συμμετάσχει «στην πολιτική περιπέτεια γύρω από την νομιμοποίησή τους».
Τονίζει δε πως υπάρχει ακόμα χρόνος ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.

Συγκεκριμένα ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος αναφέρει στο μήνυμά του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο:

«Μίλησα μαζί σας ιδιωτικά και με λίγους μάρτυρες για τα σχέδια της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης να νομιμοποιήσει το σχίσμα στην Ουκρανία. Τώρα, όταν αυτά τα σχέδια έχουν ουσιαστικά τεθεί σε εφαρμογή, ενδεχομένως για τελευταία φορά, σας απευθύνομαι ενώπιον του ολόκληρης της Ορθόδοξης Εκκλησίας… (Παρακαλώ) κάντε πίσω τώρα από την κοινωνία με τους σχισματικούς και αρνηθείτε να συμμετάσχετε στην πολιτική περιπέτεια γύρω από τη νομιμοποίησή τους».

«Εάν ενεργείτε σε συμφωνία με τις προθέσεις που τίθενται στην επιστολή σας, θα χάσετε για πάντα την ευκαιρία να υπηρετήσετε την ενότητα των Ιερών Εκκλησιών του Θεού και θα πάψετε να είστε ο πρώτος στον Ορθόδοξο κόσμο που συγκεντρώνει εκατοντάδες εκατομμυρίων πιστών, και τα δεινά που προκλήθηκαν από εσάς στους Ορθόδοξους Ουκρανούς θα σας συνοδεύουν μέχρι την Τελική Κρίση… Προσεύχομαι με όλη μου την καρδιά ότι αυτό δε θα συμβεί. Δεν είναι πολύ αργά για να σταματήσει»
καταλήγει στο μήνυμά του ο πατριάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση