GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Επεισόδια μεταξύ «κίτρινων γιλέκων» και Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκαν για ακόμα ένα Σάββατο πορείες διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη Γαλλία από το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων». Για ακόμα μια φ...

Πραγματοποιήθηκαν για ακόμα ένα Σάββατο πορείες διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη Γαλλία από το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων». Για ακόμα μια φορά σημειώθηκαν επεισόδια κυρίως στο Παρίσι, με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών και τις δυνάμεις ασφαλείας να απαντούν με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ.

Οι διαδηλωτές έφτασαν στην Αψίδα του Θριάμβου στο κέντρο του Παρισιού, αφού έκαναν μία πορεία τριών ωρών στην γαλλική πρωτεύουσα κι ενώ πραγματοποιούν ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.

Είχαν συγκεντρωθεί γύρω στις 11:00 το πρωί τοπική ώρα, έξω από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ έφτασαν στην Αψίδα του Θριάμβου πριν από μία ώρα.

Ωστόσο, επικράτησε ένταση στο σημείο αφού διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν κοντά στην Αψίδα και η γαλλική Αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.

Περί τις 84.000 άτομα διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Γαλλία στο πλαίσιο της 9ης κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων», έναντι 50.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών, κάνοντας λόγο για 244 προσαγωγές στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας.

Στο Παρίσι, όπου 8.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία ειρηνικά και χωρίς σοβαρά επεισόδια, «η υπευθυνότητα επικράτησε της τάσης για σύγκρουση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση