GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με ενστάσεις επί της διαδικασίας άρχισε η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Tου Γιώργου Λυκουρέντζου Με ενστάσεις της αντιπολίτευσης επί της διαδικασίας και κυρίως επί της πρότασης του Προέδρου της Βουλής ν...

Tου Γιώργου Λυκουρέντζου

Με ενστάσεις της αντιπολίτευσης επί της διαδικασίας και κυρίως επί της πρότασης του Προέδρου της Βουλής να μην εξαντληθεί το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα ανώτατο χρονικό περιθώριο των τριών ημερών άρχισε στη Βουλή η συζήτηση επί του αιτήματος ψήφου εμπιστοσύνης που υπέβαλε η κυβέρνηση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει τέσσερις θέσεις κενές και άφησε σαφείς υπαινιγμούς λέγοντας ότι ελπίζει ο κ. Τσίπρας να μην χρησιμοποιεί ως καρότο προς προθύμους να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τη μη πλήρωση των κενών θέσεων.

“Το Σύνταγμα δεν είναι Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας να θέτει ανώτατα όρια. Το περιθώριο των τριών ημερών μπήκε γιατί τόσο θεωρεί ο συντακτικός νομοθέτης ότι πρέπει να είναι το όριο” είπε ο κ. Δένδιας. Ασθενής έως ανύπαρκτη η σχέση σας με τη δημοκρατική αρχή” είπε ο κ. Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

“Γιατί δεν δέχεστε να γίνει η συζήτηση τρεις ημέρες; Παγιώθηκε η διαδικασία φαστ τρακ σε όλα” είπε ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ.

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υποστήριξε ότι μόνο στην πρόταση δυσπιστίας παγώνουν οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενώ θύμισε ότι στις τρεις προηγούμενες διαδικασίες ψήφου εμπιστοσύνης υπήρξε κανονικά παράλληλο κοινοβουλευτικό έργο.

Το διαδικαστικό ζήτημα λύθηκε με ψηφοφορία δι εγέρσεως με αποτέλεσμα να επικυρωθεί η πρόταση του Προέδρου της Βουλής για λήξη της διαδικασίας το αργότερο μέχρι αύριο στις δώδεκα το βράδυ.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση