Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Επανεκκίνηση των έργων για τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας

Share it:
Ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου της κεντρικής Ελλάδας (Ε65), που είχαν παγώσει πριν από περίπου έξι χρόνια.
Xθες το πρωί, ο υπουργός Υποδομών και Ματαφορών, Χρήστος Σπίρτζης, βρέθηκε στο σημείο όπου ξεκινά η κατασκευή του τούνελ 3 χιλιομέτρων και ανέφερε ότι «τώρα, πλέον, θα σταματήσει αυτό το έργο να είναι ένα ανέκδοτο. Να είναι ένα έργο που έχει κατασκευαστεί το μεσαίο κομμάτι και να λείπουν το νότιο και το βόρειο».
Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το βόρειο τμήμα, δηλαδή το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από Τρίκαλα και Καλαμπάκα μέχρι την Εγνατία, ο υπουργός, σε σύντομο χαιρετισμό του στο κυρίως εργοτάξιο, αποκάλυψε πως «τις επόμενες ημέρες και μέσα στον Φεβρουάριο θα ολοκληρωθεί ο φάκελος για να αποσταλεί στις διευθύνσεις της Ευρωπαΐκής Επιτροπής. Ένας φάκελος που θα αφορά το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου, έτσι ώστε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο έργο που θα συνδέει τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Θεσσαλονίκης με την Εγνατία Οδό στο ύψος της Λαμίας».
Ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε ως «εγκληματική» την ενέργεια που έγινε το 2013, με την οποία «εξαιρέθηκαν τμήματα του αυτοκινητοδρόμου ως προς το φυσικό τους αντικείμενο από τη σύμβαση με τους παραχωρησιούχους» για να διευκρινίσει ότι «αυτό μας οδήγησε σαν χώρα να διαπραγματευόμαστε πάλι από την αρχή με την ΕΕ, λες και πρόκειται για νέα έργα και να είμαστε εκ νέου αντιμέτωποι με πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες».
Ο υπουργός επανέλαβε ότι με την τελευταία διαπραγμάτευση, το Δημόσιο είχε «πολλές ωφέλειες σε σχέση με την αρχική σύμβαση του 2007» και απαρίθμησε τα σημεία της σύμβασης, με τα οποία μειώθηκε το κόστος για το Δημόσιο.
Το νότιο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 ξεκινά λίγο πριν τη Λαμία και μέχρι να συναντήσει το ήδη κατασκευασμένο τμήμα που οδηγεί έως την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα θα πρέπει να κατασκευαστούν συνολικά 32 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου με δύο λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας, ενώ μέσα σ' αυτά τα χιλιόμετρα περιλαμβάνονται δίδυμες σήραγγες μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων και 8 γέφυρες.
Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι ο στόχος είναι να προχωρήσει απρόσκοπτα η κατασκευή του έργου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα παραδοθεί πολύ πριν ολοκληρωθεί ο προβλεπόμενος χρόνος των 3 ετών, καθώς -όπως είπε- «δεν υπάρχουν θέματα με απαλλοτριώσεις, αφού αυτές έχουν ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερό τους μέρος».
Share it:
Reactions:

Κοινωνία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ

Άλλαξε καριέρα τώρα - Κάνε το τεστ και μάθε ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει

Είστε ικανοποιημένοι από το επάγγελμα που κάνετε; Έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το επάγγελμα που σας ταιριάζει; Απαντήστε σε αυτό τεστ και ...