GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα αυξήσει τα επιτόκια φέτος - Τι λένε αναλυτές

Τη μετάθεση της αύξησης των επιτοκίων από τηνΕυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για μετά το 2019 θεωρούν πιθανή αναλυτές, εκτιμώντας ότι έ...

Τη μετάθεση της αύξησης των επιτοκίων από τηνΕυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για μετά το 2019 θεωρούν πιθανή αναλυτές, εκτιμώντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα στήριζε τα χρηματιστήρια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει την Πέμπτη στη Φρανκφούρτη και οι αγορές δεν περιμένουν μία αύξηση των επιτοκίων πριν το τέλος του 2019.

Αναλυτής της βρετανικής τράπεζας Barclays θεωρεί ότι ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα μπορούσε να προετοιμάσει τις αγορές για μία περαιτέρω μετάθεση της αύξησης των επιτοκίων. Ο ίδιος αναμένει μία συγκρατημένη ομιλία του Ντράγκι, όπως αναφέρει σε ανάλυσή του. Ο λόγος για αυτό είναι η εξασθένιση της οικονομίας της Ευρωζώνης το τελευταίο διάστημα.

Η ανάπτυξη εξασθένισε σημαντικά στην Γερμανία το τέταρτο τρίμηνο του 2018. Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε μόλις 0,1%.

Επιπλέον, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 1,6%, αρκετά χαμηλότερα από τον στόχο του 2%.

Έτσι, δεν έχει κανέναν λόγο ο Ντράγκι να αποκλίνει από την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση