GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Γερμανία επιδιώκει συμφωνία για την κατανομή των μεταναστών που διασώζονται στη Μεσόγειο

Η Γερμανία εμφανίζεται πρόθυμη να δεχτεί τους 49 μετανάστες που προσπάθησαν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο και έχουν εγκλωβιστεί πάνω ...

Η Γερμανία εμφανίζεται πρόθυμη να δεχτεί τους 49 μετανάστες που προσπάθησαν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο και έχουν εγκλωβιστεί πάνω στα πλοία δύο μη κυβερνητικών οργανώσεων στα ανοιχτά της Μάλτας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, δήλωσε σήμερα ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός συνεδρίασε χθες το βράδυ για να συζητηθεί το θέμα και ότι συμφωνήθηκε να δεχτεί το Βερολίνο τους ανθρώπους αυτούς, υπό την προϋπόθεση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταλήξει σε μια μακροπρόθεσμη λύση για την κατανομή στις χώρες-μέλη όσων διασώζονται στη Μεσόγειο.

"Πιστεύω ότι αυτή είναι μια ξεκάθαρη ισορροπία μεταξύ του ελέγχου της μετανάστευσης και του ανθρωπισμού", τόνισε.

Ακτιβιστές της γερμανικής οργάνωσης Sea Watch διέσωσαν πριν από τα Χριστούγεννα 32 ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα ενώ άλλοι 17 περισυνελέγησαν από την οργάνωση Sea Eye στα τέλη Δεκεμβρίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ένα ασφαλές –ή πρόθυμο– ευρωπαϊκό λιμάνι για να τους δεχτεί. Η κυβέρνηση της Μάλτας ζητά από τις Βρυξέλλες να προωθηθούν πρώτα σε άλλες χώρες οι 250 πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί, για να επιτρέψει στα δύο πλοία να ελλιμενιστούν.

Ο Γερμανός υπουργός τόνισε πάντως ότι η συνεργασία του Βερολίνου εξαρτάται από το κατά πόσο θα συμφωνήσουν οι άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ να υποδεχτούν μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση