Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ολλανδός Πρωθυπουργός: Η Ε.Ε. και η Ιαπωνία εργάζονται σκληρά για να αποφευχθεί ο κίνδυνος του Brexit χωρίς συμφωνία

Share it:

Η Ιαπωνία και οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εργάζονται «σκληρά» για να αποφευχθεί ο κίνδυνος του Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Ιάπωνα ομόλογό του Σίνζο Άμπε, ο οποίος έκανε επίσημη επίσκεψη στην Ολλανδία.

«Συμφωνώ απόλυτα με τον πρωθυπουργό Άμπε ότι πρέπει να αποτρέψουμε το Μπρέξιτ χωρίς συμφωνία κι εργαζόμαστε πολύ σκληρά προκειμένου να μη φθάσουμε» εκεί, είπε ο Ρούτε, έχοντας πλάι του τον Άμπε, στη συνέντευξη Τύπου στο Ρότερνταμ.

Ο Άμπε ταξιδεύει σήμερα στο Λονδίνο για να συναντηθεί με την Τερέζα Μέι, που μοιάζει να οδεύει να υποστεί βαριά ήττα στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή των Κοινοτήτων για την έγκριση ή την απόρριψη της συμφωνίας περί της αποχώρησης του ΗΒ με την ΕΕ που διαπραγματεύθηκε με τις Βρυξέλλες τον Νοέμβριο.

«Αυτή τη στιγμή, εργάζομαι πολύ σκληρά, σε στενή συνεργασία με τους Γάλλους, με τους Γερμανούς και άλλους προκειμένου να βοηθήσω τη βρετανίδα συνάδελφό μου ώστε να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας με επιτυχία», συμπλήρωσε ο Ρούτε.

Για τον Ολλανδό πρωθυπουργό, η συμφωνία ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες ήταν «η καλύτερη» δυνατή, με δεδομένους τους όρους που έθετε η Βρετανία για τα σύνορα με την Ιρλανδία. Η απόφαση επαφίεται στα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου, πάντως «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τη Μέι για να προσφέρουμε όποια βοήθεια μπορούμε κατά τη διάρκεια της περιόδου πριν από την ψηφοφορία», διαβεβαίωσε.

Από τη δική του πλευρά, ο Σίνζο Άμπε επισήμανε ότι το διαζύγιο θα έχει «μεγάλες επιπτώσεις» για τις πολλές ιαπωνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται και διαθέτουν μεγάλες εγκαταστάσεις στο ΗΒ, καθώς και για την ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της. «Η χώρα μας εκτιμά ότι, για να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες, είναι εκ των ων ουκ άνευ να υπάρξουν εγγυήσεις για τη νομική σταθερότητα, με την εφαρμογή μιας μεταβατικής περιόδου, υπό συνθήκες διαφανείς και προβλέψιμες», τόνισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός. «Ελπίζουμε ότι η έξοδος (της Βρετανίας) από την ΕΕ χωρίς συμφωνία θα μπορέσει να αποφευχθεί και ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί χωρίς συγκρούσεις», πρόσθεσε.

Η Ιαπωνία και η Ολλανδία, χώρες που συγκαταλέγονται στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τις εξαγωγές, είναι εκτεθειμένες στα σοβαρά προβλήματα που θα ενέσκηπταν στο διεθνές εμπόριο σε περίπτωση χαοτικής αποχώρησης του ΗΒ από την ΕΕ.

Share it:
Reactions:

Διεθνή

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση