GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βούρος-Μυλωνά στις πρώτες αισθησιακές πόζες για το “Dream Story”

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Και ο έμπειρος Πέρης Μιχαηλίδης στο φιλόδοξο «Dream Story»που όπως πρώτος έγραψ...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ
Και ο έμπειρος Πέρης Μιχαηλίδης στο φιλόδοξο «Dream Story»που όπως πρώτος έγραψα ετοιμάζει ο καίριος Γιάννης Βούρος; Ναι,ναι, πλάι στον ίδιο τον εξαιρετικό Βούρο και την ικανότατη Πολυξένη Μυλωνά θα δούμε και τον Μιχαηλίδη.Μόλις...κλείδωσε και το προδίδω βεβαίως-βεβαίως! Να σου θυμίσω ότι η παράσταση θα φιλοξενείται στο θέατρο Πόλη από τις 25 Φεβρουαρίου κάθε Δευτέρα-Τρίτη στις 21.00! Η σπουδαία νουβέλα του Σνίτσλερ που ενέπνευσε
το κύκνειο άσμα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ "Μάτια Ερμητικά Κλειστά"ανεβαίνει στο θέατρο με μεράκι κι όρεξη.
Βρισκόμαστε στη Βιέννη, βραδιά καρναβαλιού.
Ο γιατρός Φριντολίν καλείται μέσα στα μεσάνυχτα να παραστεί στις τελευταίες στιγμές ενός ετοιμοθάνατου. Τα βήματά του τον οδηγούν σε μια οργιώδη δεξίωση μιας μυστικής κοινότητας. Μυστικά συνθήματα, μασκοφορεμένες γυναίκες, μεθυστικές μελωδίες αποπλάνησης… Όλα συγκλίνουν προς το μυστήριο και την κατάργηση κάθε αίσθησης πραγματικότητας.
Την ίδια στιγμή, η σύζυγός του Αλμπερτίν, ζει μέσα στο όνειρο τερατώδεις περιπέτειες, που την κατασπαράζουν φέρνοντας την στα όρια του αισθησιασμού.
Ανάμεσα στο σκοτεινό ασυνείδητο και την ερωτική παραβατικότητα της Αλμπερτίν και του Φριντολίν ο ιστός της πραγματικότητας κλυδωνίζεται, αφήνοντας να αναδυθεί μια αλήθεια τυφλωτική όσο και το δυνατό φως.
Ο Γιάννης Βούρος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη σπουδαία νουβέλα του Σνίτσλερ «Dream Story», στην οποία βασίστηκε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ για το σενάριο της τελευταίας του ταινίας "Μάτια Ερμητικά Κλειστά". Σε νέα μετάφραση και διασκευή Αντώνη Γαλέου και πρωτότυπη μουσική Γιώργου Πούλιου. Μαζί του επί σκηνής η Πολυξένη Μυλωνά και ο Πέρης Μιχαηλίδης.
Στο περιπετειώδες εικοσιτετράωρο του Φρίντολιν (Γιάννης Βούρος) και της Αλμπερτίν (Πολυξένη Μυλωνά) διεισδύουν ανθρώπινες παρουσίες που υπογραμμίζουν τα ενοχικά σύνδρομα, τα συνειδησιακά αδιέξοδα, τους δαίδαλους του ασυνείδητου. Ο Πέρης Μιχαηλίδης εισβάλει ενσαρκώνοντας όλες αυτές τις διαστροφικές «μορφές» προκειμένου να συμπληρωθεί το παζλ των ανεκπλήρωτων φαντασιώσεων των ηρώων του Σνίτσλερ.
Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση - Προσαρμογή: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Σκηνογραφία - Κοστούμια: Έρση Δρίνη
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Οργάνωση Παραγωγής: Ευρυδίκη Σαραντάκου
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Βούρος, Πολυξένη Μυλωνά, Πέρης Μιχαηλίδης
Info
Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00Διάρκεια: 75 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση