GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι πρόβες των φιλόδοξων «Βρικολάκων»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Μια από τις παραστάσεις που περιμένουμε με αληθινά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ
Μια από τις παραστάσεις που περιμένουμε με αληθινά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι «Βρικόλακες» που σκηνοθετεί με μεράκι ο άξιος Δημήτρης Καραντζάς με την απόλυτη dream team. Πρωταγωνιστές του η Κυρία Ρένη Πιττακή,ο σημαντικότατος Ακύλλας Καραζήσης,ο χαρισματικός Μιχάλης Σαράντης που έχει τιμηθεί με Βραβείο Χορν, η ικανότατη Ιωάννα Κολλιοπούλου που πήρε πέρσι το Βραβείο Μερκούρη και ο έμπειρος Κώστας Μπερικόπουλος. Το enikos.gr … τρύπωσε στις πρόβες της υποσχόμενης παράστασης και έχει τις πρώτες γερές φωτογραφίες από αυτήν!Πάμε να στα πω όλα! Στις 22 Φεβρουαρίου θα γίνει στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου η πρεμιέρα της γερής συμπαραγωγή του με το Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Στους Βρικόλακες, ο Ίψεν –με μια δομή που θυμίζει αρχαία τραγωδία– προσπαθεί να διερευνήσει το δικαίωμα του ανθρώπινου όντος στην ευτυχία. Σε μια κοινωνία υποταγμένη σε απαρχαιωμένες ιδέες και ηθικές, η Έλεν Άλβινγκ προσπαθεί να ορθώσει το ανάστημά της και να απαλλαγεί από οτιδήποτε στοιχειώνει τη ζωή της, προτείνοντας έναν εντελώς ριζοσπαστικό τρόπο ζωής απαλλαγμένο από ιδιότητες.
Σ’ αυτή της την απόπειρα θα έρθει σε σύγκρουση με τις αδιάλλακτες και τιμωρητικές θεωρίες του Πάστορα Μάντερς και με την ίδια της τη ζωή και τις ενοχές της μέσα από την αντιμετώπιση της ασθένειας του γιου της Όσβαλντ. Οι «βρικόλακες» του παρελθόντος και του παρόντος κατά την εξέλιξη του έργου κατακλύζουν το σπίτι και οδηγούν στην αναπόφευκτη καταστροφή των πάντων. Το τέλος του έργου βρίσκει τα πρόσωπα βουτηγμένα στο σκοτάδι του νου τους, να παρακαλάνε για μια «ανύψωση» στον ήλιο.
Ο Ίψεν εξυφαίνει ένα εντελές αριστούργημα για την αέναη και απελπιστικά επαναληπτική και αναπόδραστη μοίρα του ανθρώπου. Η παράσταση επιχειρεί να φωτίσει αυτό ακριβώς το εγκλωβιστικό σχήμα, σε ένα σύστημα αλληλεξαρτητικών σχέσεων και αέναης κίνησης, σε ένα περιβάλλον (ηχητικό και σκηνογραφικό) στοιχειωμένο από παιδικές μνήμες.

Συγγραφέας: Χένρικ Ίψεν
Μετάφραση: Μαργαρίτα Μέλμπεργκ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Σκηνικά: Κλειώ Μπομπότη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Χορογραφία: Τάσος Καραχάλιος
Φωτογραφίες: Γκέλυ Καλαμπάκα
Βοηθός Σκηνοθετη: Άννα Παπαγεωργίου
Παίζουν: Ρένη Πιττακή, Ακύλλας Καραζήσης, Μιχάλης Σαράντης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Κώστας Μπερικόπουλος
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 22/02/2019 έως και 21/04/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση