GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρος EuroWorking Group: Υπάρχει μεγάλο κενό στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας

Τους κινδύνους από τη σχεδιαζόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού και τις δικαστικές αποφάσεις, που μπορεί να απαιτήσουν διορθωτικά μέτρα, ε...

Τους κινδύνους από τη σχεδιαζόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού και τις δικαστικές αποφάσεις, που μπορεί να απαιτήσουν διορθωτικά μέτρα, επισημαίνει ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Χανς Φάιλμπριφ.
Σε συνέντευξή του στο insider.gr και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Φάιλμπριφ σημειώνει ότι υπάρχει κίνδυνος να μη λάβει η Ελλάδα την πρώτη εκταμίευση των κερδών από τα ομόλογα που είχαν οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης, εφόσον δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας.
«Υπάρχει κίνδυνος, αλλά η προσδοκία μου είναι, συζητώντας με επαφές στην Επιτροπή και με ελληνικές πηγές, ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην ολοκλήρωσή τους τον Φεβρουάριο. Εάν κοιτάξει κανείς, τι πρέπει να ολοκληρωθεί, βλέπει ότι είναι πολλά, υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν», δήλωσε ο επικεφαλής του EuroWorking Group.
Στις προτεραιότητες που πρέπει να έχει η κυβέρνηση περιλαμβάνονται, όπως είπε, η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι ιδιωτικοποιήσεις και η μείωση των «κόκκινων δανείων».
Για την αύξηση του κατώτατου μισθού είπ ότι "θα πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός, επειδή η Ελλάδα έχει πολύ υψηλή ανεργία και οι άνθρωποι έχουν παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγοράς εργασίας, η παραγωγικότητα είναι χαμηλή και εάν αυξάνεις τους κατώτατους μισθούς δεν αυξάνουν οι ευκαιρίες απασχόλησης. Είναι επικίνδυνο ζήτημα και οι θεσμοί θα το εξετάσουν πολύ προσεκτικά".
Απαντώντας σε ερώτηση, αν ανησυχεί για τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης, είπε: «Υπάρχει μεγάλο κενό ανάμεσα στο τι έπρεπε να έχει ήδη γίνει και σε αυτό που έχει ολοκληρωθεί όσον αφορά τις δεσμεύσεις της Ελλάδας. Εάν το κενό εξακολουθεί να είναι μεγάλο το Μάρτιο, θα υπάρξει πρόβλημα και η κυβέρνηση το γνωρίζει. Το κίνητρο για την κυβέρνηση είναι να τηρήσει τις δεσμεύσεις.
Επιπλέον, θα ήταν καλύτερο για την ελληνική οικονομία να λαμβάνονταν σωστά μέτρα, παρά ευχάριστα και πρόσκαιρα για να επηρεαστούν οι εκλογές. Αυτό, που είναι πραγματικά θετικό για τον ελληνικό λαό, θα είναι μέτρα που θα βοηθήσουν την οικονομία να αναπτυχθεί με βιώσιμο τρόπο και όχι να δοθεί κάτι παραπάνω σήμερα, το οποίο θα θέσει σε κίνδυνο άλλα πράγματα, όπως το επιχειρηματικό κλίμα».
Αναφορικά με τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, ότι «στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρείται βέβαιο ότι η Ελλάδα μετά το 2018 θα προσφύγει γρήγορα στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ)», απάντησε:
«Τέτοιοι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι. Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλύτερη θέση από ότι ήταν για χρόνια και αναμένουμε ότι η χώρα θα παραμείνει σε αυτήν την πορεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση