GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζαχαριάδης: Στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος

"Στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος. Δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπήσεις. Ψηφίζει ο ελληνικός λαός και εκεί θα αποτυπωθούν οι προτά...

"Στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος. Δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπήσεις. Ψηφίζει ο ελληνικός λαός και εκεί θα αποτυπωθούν οι προτάσεις του καθενός για το μέλλον της Ευρώπης" δήλωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Πιστεύω ότι οι ευρωεκλογές θα είναι ντέρμπι και μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει την πρωτιά με σχέδιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη" διευκρίνισε.
"Αυτή η συμφωνία δημιουργεί όρους και προϋποθέσεις ώστε να προχωρήσουμε και εθνικά, κοινωνικά και πολιτικά μπροστά. Βεβαίως είναι μεγάλη η ρωγμή, η ένταση και η πόλωση, η οποία υπάρχει λόγω της ανέξοδης τακτικής κατά τη γνώμη μου της αντιπολίτευσης, όλα αυτά όμως, η θετική προοπτική της συμφωνίας για τη χώρας μας, για τους γείτονες, τα Βαλκάνια και την ευρωπαϊκή οικογένεια θα τα βάλει στο παρελθόν και στην ιστορία" ανέφερε.
"Η συμφωνία και στο πνεύμα της συνολικά και σε κάθε άρθρο χωριστά είναι η απόλυτη διασφάλιση ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξουν αλυτρωτισμοί. Έλληνες Μακεδόνες είναι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης. Η αναφορά για τον Μακεδονικό λαό είναι στο παράρτημα της ρηματικής διακοίνωσης, το οποίο δεν έχει καμία δεσμευτική νομική ισχύ για την χώρα μας. Στη ρηματική διακοίνωση και στη συμφωνία δεν αναφέρεται πουθενά μακεδονικός λαός, αυτά είναι τα επίσημα κείμενα. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι από αύριο και μετά, με το που ψηφίσουμε εμείς ενεργοποιείται και για τους γείτονες η συμφωνία και αυτό είναι μια θετική ρήτρα που κρατήσαμε να έχουμε εμείς τη δυνατότητα να πατήσουμε τελευταίοι την "σκανδάλη", η αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία θα μπορεί να γίνεται μόνο από τους Έλληνες. Οι γείτονες προσδιορίζονται πλέον από Βόρεια Μακεδονία όχι το Μακεδονία σκέτο και είναι σημαντική η επιτυχία η δική μας, ότι υπάρχουν μια σειρά άρθρων μέσα στη συμφωνία, που μιλάνε και προσδιορίζουν τη γλώσσα τους ως νοτιοσλαβική, που δεν έχει καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, που τελειώνει το παραμύθι αυτό με τους Βουκεφάλες, τους Αλέξανδρους, του Φίλιππους, τα αγάλματα που παραχάρασσαν την ιστορία" τόνισε.
"Η ΝΔ έχει εγκλωβιστεί με λίγες φωνές θετικών εξαιρέσεων όπως η τοποθέτηση του κ. Δένδια χθες, ήταν μια διαφορετική φωνή που θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι μια θετική αναλαμπή και εξαίρεση, αλλά ίσως σηματοδοτήσει μια στροφή στη λογική έστω τις τελευταίες ώρες να αποδοκιμαστούν οι ακρότητες" σχολίασε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση