GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H απάντηση της Κομισιόν στο δημοσίευμα της Daily Mail για τον Γιούνκερ

Την αντίδραση της Κομισιόν προκάλεσε το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail σύμφωνα με το οποίο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ναύλωσ...

Την αντίδραση της Κομισιόν προκάλεσε το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail σύμφωνα με το οποίο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ναύλωσε ιδιωτικά τζετ για 21 από τις 43 επίσημες υποχρεώσεις του ανάμεσα σε Ιανουάριο και Νοέμβριο 2018, ανεβάζοντας τον λογαριασμό σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Με ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντάει πως «η ευρωπαϊκή επιτροπή είναι ένας από τους πιο διαφανείς οργανισμούς στον κόσμο και δημοσιοποιεί το σύνολο των ταξιδιωτικών δαπανών των μελών του Κολλεγίου διότι πιστεύουμε στην διαφάνεια».

«Η Επιτροπή έχει θεσπίσει κανόνες προκειμένου να διασφαλίζεται ότι η άσκηση των δραστηριοτήτων της- συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιών- γίνεται με τον οικονομικότερο δυνατό τρόπο. Η εφαρμογή του προϋπολογισμού της Ε.Ε ελέγχεται σε ετήσια βάση από το δημοκρατικά εκλεγμένο σώμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (στο πλαίσιο της διαδικασίας απαλλαγής)», προσθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσης, επισημαίνει ότι , «ο Πρόεδρος Γιούνκερ εκπροσωπεί την Ε.Ε σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών ή κυβερνήσεων (όπως επί παραδείγματι στις συνόδους κορυφής G20 ή G7) αλλά σε αντίθεση με Αρχηγούς Κρατών ή κυβερνήσεων, η Ε.Ε δεν διαθέτει αεροσκάφος. Η πλειοψηφία των σχετικών μετακινήσεων γίνεται ως εκ τούτου με εμπορικές αερογραμμές. Σύμφωνα με τους δικούς μας κανόνες δε, η χρήση ναυλομένων πτήσεων μπορεί να εξεταστεί μόνον στις περιπτώσεις που οι διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις δεν κατευθύνονται στον συγκεκριμένο προορισμό, δεν συμβαδίζουν με τις λοιπές προγραμματισμένες υποχρεώσεις του Προέδρου ή για λόγους ασφάλειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση