GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

LIVE! Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών...

Eνώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας  σήμερα Τετάρτη, η Συμφωνία των Πρεσπών. Το σχέδιο νόμου “Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυσ...

Eνώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας  σήμερα Τετάρτη, η Συμφωνία των Πρεσπών. Το σχέδιο νόμου “Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών» ξεκίνησε  να συζητείται στην Ολομέλεια, με θετική εισήγηση από την Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.
Ένσταση αντισυνταγματικότητας πρόβαλαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βασισμένη σε κείμενο και επιχειρηματολογία του συνταγματολόγου Γ. Κασιμάτη. Το κείμενο αυτό ανέγνωσε στην Ολομέλεια ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Η Νέα Δημοκρατία δεν ψηφίζει  επί της ένστασης συνταγματικότητας που υπέβαλαν οι ΑΝΕΛ.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, απορρίφθηκε δια της ανεγέρσεως το παρεμπίπτον ζήτημα που έθεσε η αντιπολίτευση ζητώντας να προσκομιστεί το κείμενο του τροποποιημένου και κωδικοποιημένου συντάγματος της Βόρειας Μακεδονίας πριν ξεκινήσει η συζήτηση της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, ζήτησε σειρά εγγράφων για να μην είναι ελλιπής η ενημέρωση της Βουλής, κυρίως των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που παίρνει την ευθύνη της κύρωσης.
Απορρίφθηκε και η ένσταση αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής αφού τα κόμματα αρνήθηκαν να την συζητήσουν επί της ουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση