GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με επιτυχία πέρασε πάνω από την “Εσχατη Θούλη” το New Horizons

Επιτυχώς πέταξε πάνω από το ουράνιο σώμα «Έσχατη Θούλη» (Ultima Thule), το διαστημικό σκάφος της NASA, New Horizons, όπως επιβεβαίωσαν τα...

Επιτυχώς πέταξε πάνω από το ουράνιο σώμα «Έσχατη Θούλη» (Ultima Thule), το διαστημικό σκάφος της NASA, New Horizons, όπως επιβεβαίωσαν τα σήματα που έχει στείλει στη Γη.
Το εξερευνητικό σκάφος New Horizons της NASA πέταξε σήμερα πάνω από το πιο μακρινό ουράνιο σώμα που έχει ποτέ μελετηθεί από τον άνθρωπο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, το «Νέοι Ορίζοντες» πέρασε πάνω από το μυστηριώδες σκοτεινό αντικείμενο διαμέτρου 20 έως 30 χιλιόμετρων, που βρίσκεται κοντά στον Πλούτωνα, όντας σε «υγιή» κατάσταση, όπως αναφέρει το ant1news.gr.
Κατά τους επόμενους μήνες, το διαστημικό σκάφος θα διευρύνει τις γνώσεις μας για το διάστημα, στέλνοντας στη Γη φωτογραφίες και άλλες παρατηρήσεις από τα όρια του ηλιακού μας συστήματος.
Λόγω της μεγάλης απόστασης του ουράνιου σώματος από τη Γη, η μετάδοση όλων των πληροφοριών αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση