GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρήγας: Δεν αποκλείεται κάποιοι από τους έξι βουλευτές να γίνουν μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

"Τελείωσε το θέμα με την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση" είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον...

"Τελείωσε το θέμα με την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση" είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την απόλυτη πλειοψηφία της εθνικής αντιπροσωπείας, κάθε άλλη συζήτηση περί κυβέρνησης κουρελούς, ρετάλια, λοιπών γαλάζιων παραμυθιών αποτελεί ευθεία προσπάθεια κατά τη γνώμη μου για δημοκρατική εκτροπή. Τα στελέχη της ΝΔ όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσαν να κρυφτούν και η χαρά δεν τους άφηνε, θυμηθείτε τη μία ο ένας μιλούσε για παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ελέω Συντάγματος και την άλλη ο άλλος εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ονειρώξεις αντιθεσμικών κινήσεων" ανέφερε.
"Είναι μάθημα κατά τη γνώμη μου αυτή η συγκυβέρνηση. Τι εννοώ μάθημα, εννοώ ότι δύο διαφορετικά κόμματα με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και ιδεολογικές προσεγγίσεις κατάφεραν να βγει η κοινωνία μπροστά, να τελειώσουν τα μνημόνια και η επιτροπεία και να προχωρήσει η ανάπτυξη. Αυτό επετεύχθη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η συνεννόηση γινόταν μόνο μεταξύ αρχηγών. Οι βουλευτές είναι μέλη ενός κόμματος και είναι πρόσωπα που έχουν και την προσωπική τους γνώμη. Εγώ έχω πει ότι όταν ένα κομμάτι στελεχειακού δυναμικού και μελών διαφώνησε το 2015 αποχώρησε. Ποτέ όμως ούτε ως γραμματέας ούτε συνολικά ως κόμμα δεν απευθυνθήκαμε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς ή στοχοποιώντας προσωπικά τους ανθρώπους. Τις επιλογές τους τις πολιτικές και την αντίληψή τους όπου είχαμε διαφορετική προσέγγιση το κάναμε. Εδώ αυτές τις ημέρες γίνεται προσωπική στοχοποίηση, υπάρχει λοιδορία προσωπική σε ανθρώπους που αυτό δεν τιμά το πολιτικό σύστημα. Διαφωνία μπορεί να υπάρξει πολιτική αλλά όχι όμως με αυτόν τον τρόπο που μας θυμίζει άλλες εποχές. Δεν μας τιμά. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εδώ θα έχουμε πια μια συνεννόηση που αφορά τα πρόσωπα που αποφάσισαν να στηρίξουν την κυβέρνηση και την Συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος στην ΠΓΔΜ" τόνισε.
Ερωτηθείς αν οι έξι βουλευτές θα μπουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι "αυτό είναι προσωπικό θέμα των βουλευτών αυτών και τη θέληση που έχουν. Δεν θέλω να προδικάσω για κανέναν, εγώ γνωρίζω πάντως ότι με κάποιους από αυτούς ενδεχομένως να έχουμε πλέον κοινή πορεία και σε άλλα θέματα ιδεολογικά, άρα δεν αποκλείεται να είναι και μέλη του κόμματος, πλέον από την Κ.Ο.".
"Τελείωσε το θέμα με την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Στη Συμφωνία των Πρεσπών θα κριθούν όλοι. Εδώ θα σας θυμίσω τους στίχους του Σαββόπουλου 'και έρχεται η στιγμή για να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις'. Γιατί εδώ ο κ. Θεοδωράκης και το Ποτάμι πρέπει να αποφασίσει γιατί το καλοκαίρι του '18 το Ποτάμι έφυγε από το ΚΙΝΑΛ και είχε διαχωρίσει τη θέση του από την Δημοκρατική Συμπαράταξη" πρόσθεσε.
"Ο κ. Αμυράς και ο κ. Ψαριανός έχει βουίξει ο τόπος ότι θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Αυτοί εκβιάζουν ανοιχτά με διάλυση της Κ.Ο. του Ποταμιού αν τολμήσουν ορισμένοι από τους βουλευτές του να ψηφίσουν υπέρ. Εδώ λοιπόν είναι η λύσσα όλων και κυρίως πολλών και μεταμφιεσμένων βουλευτών άλλων κομμάτων και στελεχών της ΝΔ να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Άρα οι εκβιασμοί αλλού και όχι από την μεριά μας" σχολίασε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση