GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κακλαμάνης: Εκλογές τον Σεπτέμβριο το επικρατέστερο σενάριο - Λιγότερες πιθανότητες έχει ο Μάιος, έκπληξη ο Μάρτιος

Για συμπαιγνία Τσίπρα-Καμμένου έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης,μιλώντας στον Realfm 97,8 και...

Για συμπαιγνία Τσίπρα-Καμμένου έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης,μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Ψάλτη.
«Πρόκειται για συμπαιγνία που στόχο έχει ο μεν Καμμένος μήπως διασωθεί και μπει στη Βουλή, που δεν θα μπει, έχει εξαφανιστεί ακόμη και σε μέρη που είχε υψηλά ποσοστά, ο δε κ. Τσίπρας μήπως μπορέσει και καταγράψει μπροστά στον αριθμό που θα πάρει το «2» γιατί κι αυτός και από τις τρεις κάλπες θα βγει ηττημένος όποτε κι αν στηθούν. Οι δύο ξέρουμε μάλλον πότε θα στηθούν, δεν ξέρουμε για την Τρίτη , εγώ κάνω μια προσωπική πρόβλεψη ότι εάν μπορέσει το επικρατούν σενάριο για τις εθνικές εκλογές είναι ο Σεπτέμβριος , λιγότερες πιθανότητες έχει ο Μάιος, και η έκπληξη θα είναι ο Μάρτιος. Πάντως δεν θα κάνει εθνικές εκλογές πριν ολοκληρώσει την εντολή που έχει πάρει από τον κ. Τραμπ και την κ. Μέρκελ, όχι μόνο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για το πρωτόκολλο ένταξης της των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης.
«Θέλει να το πάει για Σεπτέμβριο διότι ο στόχος του κ. Τσίπρα κατά τη γνώμη μου είναι να εξαφανίσει από το πολιτικό προσκήνιο τόσο το Ποτάμι που είναι ευκολότερο όσο και το ΚΙΝΑΛ, και να κάνει εκλογές με το δίλημμα Αριστερά-Δεξιά, πιστεύοντας ότι έτσι θα εγκλωβίσει τον ελληνικό λαό» συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ.
«Επίσης επειδή δεν βλέπω να μπαίνουν στη βουλή περισσότερα από έξι κόμματα - πέντε θα είναι σίγουρα, το έκτο πάρα πολύ δύσκολα και δεν ξέρω ποιο θα είναι- ξέρετε ότι με βάση το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι εκλογές, όσο λιγότερα κόμματα μπουν στη βουλή και όσο τα ποσοστά των κομμάτων που θα μείνουν εκτός μεγαλώνουν, η αυτοδυναμία έρχεται πολύ πιο κοντά. Και αυτό είναι πλέον το κυρίως αιτούμενο και αυτό κάλεσε ο κ. Μητσοτάκης μέσω της συνέντευξής στον ΑΝΤ1 τον λαό να σκεφτεί και να πράξει» είπε ο κ. Κακλαμάνης.
Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι έχει υπάρξει συναλλαγή, προκειμένου βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση, είπε:
«Πολιτική συναλλαγή, 100% . Είναι αστεία πράγματα, ότι δύο υπουργοί μένουν στη θέση τους και ψηφίζουν «ναι» σε όλα υπέρ του κ. Τσίπρα , οι άλλοι δύο ψηφίζουν υπέρ του κ. Τσίπρα αλλά δεν τους διαγράφει ο κ. Καμμένος γιατί τότε θα μείνει με τρεις και άρα θα είμαι ένας απλός βουλευτής στη Βουλή. Όσους όρκους και να δίνει ο Πάνος Καμμένος, ποιος τον πιστεύει; Δεν τον πιστεύει κανείς ούτε αυτόν ούτε τον κ. Τσίπρα».
Ερωτηθείς για την πρόταση του κ. Καμμένου προς τον κ. Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε:
«Αν ήθελε να την πει και να είχε ουσία θα έπρεπε να την πει πολύ καιρό πριν. Εάν η συμφωνία προφυλάξει όλα τα αλυτρωτικά σημεία και έχει μείνει μόνο προς διευθέτηση σύνθετη ονομασία erga omnes ή μη σύνθετη ονομασία, υπενθύμισα την προσωπική μου θέση που έχω μείνει στην απόφαση του 1992 και λέω ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα συνεδρίαζε η ΚΟ της ΝΔ. Πράγματι υπάρχουν συνάδελφοι που είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας και είναι και κάποιοι άλλοι που είμαστε υπέρ της απόφασης του 1992. Θα κάναμε ψηφοφορία και θα δεσμευόμασταν όλοι σε ό,τι προέκυπτε από την ψηφοφορία και συντεταγμένοι με αυτό το αποτέλεσμα θα πηγαίναμε στη βουλή».
Μάλιστα, ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε πως παρότι εκτιμούσε ότι σε μια τέτοια ψηφοφορία, ενδεχομένως η σύνθετη πλειοψηφία θα είχε την πλειοψηφία, θεωρεί πως , με όσα μεσολάβησαν, «αν γινόταν τώρα ψηφοφορία η απάντηση θα ήταν η σκληρή στάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση