GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κεγκέρογλου: Μόνος του επέλεξε ο Θεοχαρόπουλος να αποχωρήσει - Υπάρχουν άλλες πολιτικές επιλογές από πίσω

Στην ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά και τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου αναφέρθηκε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ...

Στην ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά και τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου αναφέρθηκε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Δημήτρη Καμπουράκη.
“Διαδικαστικά δεν μπορεί να γίνει η επανασύσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εάν έχει γίνει πρώτα η παραίτηση του κ. Αμυρά. Η επανασύσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας γίνεται με δέκα, δεν αρκούν πέντε”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αμυράς και πρόσθεσε:
“Για να συσταθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα χρειάζονται δέκα, άρα εάν έφυγε επισήμως και με πρωτόκολλο ο κ. Αμυράς σημαίνει ότι παύει να υφίσταται Κοινοβουλευτική Ομάδα. Άρα για να συσταθεί ξανά χρειάζονται δέκα βουλευτές. Υποθετικά μιλώντας, εάν είχε πρωτοκολληθεί πρώτα η προσχώρηση του ‘Α’ βουλευτή και ήταν έξι, τότε δεν υπήρχε πρόβλημα. Εάν έμειναν τέσσερις διαλύεται και η επανασύσταση θέλει δέκα. Ο αριθμός είναι δέκα και λέει μπορούν να έχουν όμως και μέχρι πέντε εάν στις εκλογές ήταν πάνω από δέκα και λόγω αποχωρήσεων έμειναν πέντε. Αφήνει αυτό το περιθώριο ο κανονισμός, δέκα είναι το νούμερο”.
“Υπήρξε μία διαφορετική απόφαση, η διαφοροποίηση του βουλευτή μας αφορά διότι η συνολική απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στο παρελθόν η οποία θα επιβεβαιωθεί και σήμερα το μεσημέρι που έχουμε Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι ότι εμείς δεν συμφωνούμε με τη συγκεκριμένη Συμφωνία των Πρεσπών”, ανέφερε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και σημείωσε:
“Δεν είπε η Φώφη Γεννηματά ότι δεν βάζει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Είπε ότι δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας είναι κάτι παραπάνω, πρέπει να πάμε με πλήρη συνείδηση... Είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει συνειδητά όλοι να αποφασίσουμε τι κάνουμε. Η συνειδητή απόφαση είναι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Άρα μεταφέρονται όλες οι απόψεις και οι γνώμες, λαμβάνεται η τελική απόφαση και προχωράμε. Έτσι λειτουργεί θεσμικά μία Κοινοβουλευτική Ομάδα. Χθες, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δεν ανακοίνωσε ότι αυτή είναι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής με την οποία θα προσπαθήσω να πείσω και τους υπόλοιπους συναδέλφους βουλευτές. Αλλά είπε μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής πάω και ψηφίζω ‘ναι’. Άρα μόνος του επέλεξε να αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Υπάρχουν άλλες πολιτικές επιλογές από πίσω, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια σε αυτή την αντιπαράθεση, έχει λήξει”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση