GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίτσας: Το "151" είναι απόλυτη πλειοψηφία - Με τους ΑΝΕΛ είχαμε μία συνεργασία επιτυχημένη

“Όταν έχεις βάλει ένα στόχο να πάρεις την ψήφο εμπιστοσύνης και ολοκληρώνεται αυτή η διαδικασία με επιτυχία σαφώς είσαι ικανοποιημένος” ε...

“Όταν έχεις βάλει ένα στόχο να πάρεις την ψήφο εμπιστοσύνης και ολοκληρώνεται αυτή η διαδικασία με επιτυχία σαφώς είσαι ικανοποιημένος” είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Ψάλτη.
“Αλλά δεν είσαι ικανοποιημένος μόνο κομματικά. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί θα συνεχίσουμε την πορεία μας και θα ολοκληρώσουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί από τη Θεσσαλονίκη και που είναι μπροστά μας τις επόμενες μέρες... Τα δεδομένα έχουν αλλάξει από τον Αύγουστο όταν η χώρα έφυγε από τη μνημονιακή περίοδο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι με βάση αυτό και τη νέα πορεία της χώρας αναδιατάσσεται και το πολιτικό σκηνικό. Από εκεί και πέρα, το 151 είναι 151, είναι απόλυτη πλειοψηφία της ελληνικής Βουλής. Ο καθένας έχει δικαίωμα να το κρίνει ή να διαμορφώνει μία επιχειρηματολογία γύρω από αυτό, αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Το μοναδικό πράγμα που αλλάζει είναι ότι πάνω στο ερώτημα η απάντηση ήταν θετική. Άρα, όσα έχουμε υποσχεθεί ότι θα κάνουμε και δεν τα έχουμε κάνει μέχρι αυτή τη στιγμή θα τα κάνουμε”.
“Εγώ δεν νιώθω ότι υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν σε κάποιον στην εποχή μας. Εγώ νιώθω ότι υπάρχουν άνθρωποι που στα μεγάλα ζητήματα και ιδιαίτερα στα εθνικά ζητήματα κρατούν μία συγκεκριμένη στάση με βάση την οπτική τους από τη μία μεριά και την πραγματικότητα, την ουσία από την άλλη μεριά... Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε ως κυβέρνηση μειοψηφίας και να πούμε ότι δεν έχει γίνει τίποτα, αλλά έχει γίνει. Έφυγε δια δηλώσεως του αρχηγού της ο συνεργάτης της προηγούμενης κυβέρνησης. Ο καθένας στέκεται απέναντι στο τι θα συμβεί στη χώρα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με βάση και τη δική του συνείδηση”, σημείωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρόσθεσε:
“Αυτό που πρέπει να προκύψει είναι να ψηφιστεί και η Συμφωνία των Πρεσπών με βάση και τη ρηματική διακοίνωση χθες από τη FYROM. Νομίζω λύθηκαν και οι τελευταίες απορίες που είχε η ΝΔ, οπότε η ΝΔ πρέπει να αναμετρηθεί με τη δική της θέση που είχε διαχρονικά και όχι με τη θέση που διαμορφώνει μέρα με τη μέρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, επιδιώκοντας όχι να λυθεί το εθνικό ζήτημα, αλλά να πάει η χώρα σε εκλογές”.
“Εγώ λέω ότι πάντα στη δική μας φιλοσοφία και τη δική μας λογική είναι να υπάρχει ένα προοδευτικό τόξο που να προχωράει μπροστά, αυτό εάν δεν γίνεται πολιτικά γίνεται κοινωνικά. Με τους ΑΝΕΛ είχαμε μία συνεργασία τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατά τη γνώμη μου επιτυχημένη, κρατώντας ο καθένας την ιδεολογική του ταυτότητα. Σε αυτό το ζήτημα όπως και σε άλλα είχαμε τελείως διαφορετικές θέσεις και τις εκφράσαμε και μέσα στη Βουλή... Προωθώντας ένα στόχο κάνεις και συνεργασίες. Συνεργασίες σε κάθε κατεύθυνση, οι οποίες έχει μεγάλη σημασία τι σκοπό επιδιώκουν. Η συνεργασία μας με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο επεδίωκε η χώρα να βγει από τα μνημόνια. Τελείωσε αυτή η συνεργασία. Στον βαθμό που αυτοί οι άνθρωποι αποδέχονται ότι έχουμε κάποιους στόχους και το προχωράμε. Δεν έγιναν Αριστεροί, δεν ξέρω τι θα γίνουν στην πορεία”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βίτσας.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση