GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παναγόπουλος για κατώτατο μισθό: Καλοδεχούμενη κάθε αύξηση, όμως δεν είναι για θριαμβολογίες

"Κάθε αύξηση όσο κι αν απέχει από εξαγγελίες και πραγματικές ανάγκες είναι καλοδεχούμενη, όμως δεν είναι για θριαμβολογίες" τόν...

"Κάθε αύξηση όσο κι αν απέχει από εξαγγελίες και πραγματικές ανάγκες είναι καλοδεχούμενη, όμως δεν είναι για θριαμβολογίες" τόνισε στον Real FM 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανίας Κασίμη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος σχολιάζοντας το μέτρο της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε χαρακτηριστικά ότι "δεν είναι για θριαμβολογίες και ιδίως από μια κυβέρνηση που καθυστέρησε τέσσερα χρόνια όχι μόνο σε σχέση με τις εξαγγελίες που είχε κάνει, αλλά και σε σχέση με τις δυνατότητες που υπήρχαν από το ίδιο το νομοθετικό πλαίσιο για να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια".
Σύμφωνα με τον ίδιο "το 2016 θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει η αύξηση του κατώτατου μισθού" και πρόσθεσε ότι στην ουσία "η κυβέρνηση επανανομοθέτησε ακριβώς τον ίδιο νόμο που είχε φέρει η κυβέρνηση Σαμαρά αλλάζοντας μόνο τις ημερομηνίες και έκανε μια αύξηση που απέχει πόρρω από εκείνα που η ίδια έλεγε για επαναφορά στα 751 ευρώ".
Όπως τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, "η κυβέρνηση δεν κάνει το σημαντικότερο για τον κόσμο της εργασίας, δηλ. να επαναφέρει την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβασης (ΕΓΣΣ) και να αξιοποιήσει τη δια νόμου δυνατότητά της να καθορίζει η ίδια το ύψος του κατώτατου μισθού"
Ο κ. Παναγόπουλος υποστήριξε ακόμη, ότι "για τους πιο χαμηλά αμειβόμενους δεν επαρκεί η αύξηση του κατώτατου μισθού. Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες για να αυξηθεί κι άλλο αλλά δεν καταλαβαίνω τις θριαμβολογίες και το προεκλογικό παραμύθι. Και αυτό γιατί αν ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ, τότε είναι ίσα βάρκα ίσα νερά. Άρα ό,τι θα πάρει ως αύξηση κάποιος, θα πάει στον κρατικό κορβανά υπό μορφή φόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση