GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δένδιας: Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. "Εμείς αυτό π...

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Εμείς αυτό που θέλουμε όπως και οι Έλληνες πολίτες είναι να μιλάμε με ένα καθαρό σκηνικό. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας στη χθεσινή του παρουσία, είπε κατ'ουσίαν ότι εγώ τα κάνω καθαρά τα πράγματα, πάνω από το τραπέζι, δεν έχω κάτω από το τραπέζι. Θέλουμε λοιπόν να ξέρουμε γιατί ο κ. Καμμένος για παράδειγμα ήρθε χθες στη Βουλή, εισηγήθηκε μια τροπολογία, λίγο σκοτεινή για να το πω επιεικώς, παριστάνοντας τον υπουργό μιας κυβέρνησης, από την οποία ο ίδιος έχει δηλώσει ότι πιθανότατα φεύγει. Αυτά δεν είναι πράγματα που στέκουν, έτσι δεν είναι; Να ξέρουμε λίγο τι γίνεται και να κουβεντιάσουμε επί νέας βάσης" ανέφερε.
"Το να εμφανίζεις μια τροπολογία 230 εκατ. παριστάνοντας ότι είναι προσφορά και στην πραγματικότητα να αποτελεί μέρος του τιμήματος, κατ' ουσίαν αντισταθμιστικό... Το 2011 συμφωνήσαμε όλοι ότι αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώσει, γιατί εκεί ήταν η πηγή του κακού, τα ονομάζαμε αντισταθμιστικά, δήθεν μας τα έδιναν πίσω σαν δώρο και ο κάθε υπουργός, δύο από αυτούς είναι εκεί που είναι σήμερα, έκανε ότι ήθελε. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται" συμπλήρωσε.
"Εμείς ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να έχει πλειοψηφία, να πάμε σε εκλογές, να τελειώνει αυτή η ιστορία. Αν δημιουργήσει μια πλειοψηφία ο Πρωθυπουργός, θα είναι μια ευκαιριακή πλειοψηφία, αυτό όμως δεν αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση του θα έχει κυβερνητική νομιμοποίηση, εμείς παρά ταύτα επειδή πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται σε δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα, αλλά κυρίως σε δυσαρμονία με τα συμφέροντα του τόπου, θεωρούμε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν και αυτό θα συνεχίσουμε να επικαλούμαστε, βεβαίως με κοσμιότητα, ούτε κραυγάζουμε, ούτε ωρυόμαστε. ούτε βγάζουμε κόσμο στις πλατείες, ούτε βρίζουμε κανέναν για προδότη κτλ κτλ" σχολίασε.
"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πιο απόλυτο, τον πιο υπεύθυνο τρόπο και επανειλημμένως έχει πει ότι εμείς είμαστε συντεταγμένοι με την εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας. Η "Βόρεια Μακεδονία" είναι μια σύνθετη ονομασία, δεν υπάρχει πιο καθαρός τρόπος, αν διαπραγματευόμασταν εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε επιλέξει μια διαφορετική ονομασία. Όλη η σειρά των αρχηγών μας και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν απόλυτη θέση πάνω σε αυτό" τόνισε.
"Εμείς δεν πρόκειται να κλάψουμε για το κομματικό μας συμφέρον όταν ωφελείται το εθνικό συμφέρον. Μακάρι ο οποιοσδήποτε Πρωθυπουργός να μπορέσει να διαπραγματευτεί μια συμφωνία που να κατοχυρώνει κατά το μέγιστο δυνατόν τα συμφέροντα του έθνους" πρόσθεσε.
"Αν δεν καταφέρουμε να αλλάξουμε την αίσθηση της καθημερινότητας του μέσου πολίτη και των λαϊκών στρωμάτων καλύτερα να καθίσουμε σπίτι μας. Ότι λέμε για τους μακροοικονομικούς δείκτες είναι σωστά και επιδιωκτέα, αλλά στην πραγματικότητα η μεγάλη πρόκληση κάθε κόμματος αλλά ιδίως του δικού μας που πρέπει να επιδιώξουμε και να επιτύχουμε να έχουμε τις στενότερες σχέσεις με τα λαϊκά στρώματα και να αλλάξουμε την ποιότητα και την καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου, να τον βγάλουμε από τη μιζέρια της κρίσης και να του επιτρέψουμε να πιστέψει ότι μετέχει και αυτός σε μια προσπάθεια εθνικής και οικονομικής ανάκαμψης" υπογράμμισε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση