GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαζαρίδης: Δεν υπάρχει καμία γέφυρα επικοινωνίας με τους ΑΝΕΛ

"Ο χρόνος έρχεται και με δικαιώνει. Διαψεύδει και εκθέτει αυτούς όλους που αμφισβήτησαν τις προθέσεις μου και βγήκαν και παρουσί...

"Ο χρόνος έρχεται και με δικαιώνει. Διαψεύδει και εκθέτει αυτούς όλους που αμφισβήτησαν τις προθέσεις μου και βγήκαν και παρουσίασαν σενάρια συνηθισμένα αυτής της κυβέρνησης" επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης μιλώντας στον reafm 97.8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.
Ο κ. Λαζαρίδης, που έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τους ΑΝΕΛ, τόνισε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μία σταλινική τακτική: "Όποιος διαφωνεί μαζί της, η διαφωνία είναι αποτέλεσμα είτε διαπλοκής ή χρηματισμού. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιος πολιτικά διαφορετικές απόψεις ή εν πάση περιπτώσει σε εθνικά ζητήματα, όπως στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν έχει δικαίωμα κάποιος να διαφωνεί" τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.
"Εγώ όταν διαφώνησα, ήταν σε θέματα που έχουν να κάνουν με νομοσχέδια που παραβίαζαν την κόκκινη γραμμή, γιατί εμείς οι ΑΝΕΛ είχαμε βάλει δύο κόκκινες γραμμές, σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ορθοδοξία ή με τα εθνικά... Τη διαφωνία μου τη διατύπωσα και από το βήμα της Ολομέλειας και με την ψήφο μου. Όταν ήρθε το θέμα μείζονος εθνικής σημασίας για όλους τους Έλληνες, εμάς εδώ στη Μακεδονία μας θυμώνει ακόμη περισσότερο γιατί έχουμε ακόμη περισσότερη ευαισθησία, εμείς δεν είναι δυνατόν να μην διαφωνήσουμε. Όπου στήνονται δημοσκοπήσεις για συμπεράσματα για το ποια είναι θέση του ελληνικού λαού η διαφωνία έχει ξεπεράσει το 85%" σημείωσε.
Για την επιστροφή στο κόμμα μετά τη διαφωνία του Πάνου Καμμένου στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών τόνισε: "Έχω αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ. Έχει καμία συνέπεια ως προς το θέμα της κυβέρνησης, όταν βγαίνει και λέει ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία αλλά θα στηρίξει την κυβέρνηση; Δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική ρήξη".
"Βλέπω την κυβέρνηση ενιαία. Υπάρχουν δύο ζητήματα: Από τη μια η πολιτική ηθική και από την άλλη αυτό που λέμε το συνταγματικό δίκαιο. Όταν έχει απολέσει μια κυβέρνηση τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας δεν είναι δυνατόν αυτή η κυβέρνηση να κάθεται στη θέση της και να λέει ότι θα προχωρήσει στη διαδικασία της επικύρωσης, μιας συμφωνίας που είναι θέμα μείζονος εθνικής σημασίας αντί να προσφεύγει σε κάλπες. Το ζήτημα της συμφωνίας δεν ετέθη στην κρίση του ελληνικού λαού στις προηγούμενες εκλογές, προέκυψε στη συνέχεια, οπότε πρέπει η κυβέρνηση να προσφύγει στην κρίση του ελληνικού λαού" υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης και επεσήμανε για το θέμα της επικύρωσης της Συμφωνίας στη Βουλή:
"Δεν είναι δύσκολο να βρει τις 151 ψήφους. Εγώ είχα πει, επειδή πρόκειται για θέμα μείζονος εθνικής σημασίας, να έρθει με τη διαδικασία της διευρυμένης πλειοψηφίας, δηλαδή με τη διαδικασία των 3/5 ή τους 180 βουλευτές, να χρειάζεται να αποσπάσει θετική ψήφο η συμφωνία από 180 βουλευτές. Αυτό είχε προτείνει και η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας, προβλέπεται από το Σύνταγμα. Τότε ο κ. Τζανακόπουλος είχε πει ότι αρκεί η απλή πλειοψηφία των 151. Με τους 180 βουλευτές δεν πέρναγε η συμφωνία σε καμία περίπτωση και θα ετίθεντο όλοι οι βουλευτές και τα κόμματα ενώπιον των ευθυνών τους, δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει η συμφωνία. Τους 151 πολύ πιθανό να περάσει".
Όσο για το αν θα υπερψηφίσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ απάντησε "σαφώς" κι επανέλαβε: "Η κυβέρνηση έχει απολέσει την εμπιστοσύνη. Άλλο η πολιτική ηθική άλλο η συνταγματική νομιμότητα".
"Διαφώνησα πλήρως, διαφωνώ με όλους αυτούς τους χειρισμούς, οπότε δεν είναι δυνατόν να έχω γέφυρα με τους ΑΝΕΛ. Τίθεται και θέμα πολιτικής σοβαρότητας" ξεκαθάρισε όσον αφορά στην πιθανότητα για επιστροφή στους ΑΝΕΛ.
Για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του τόνισε: "Δεν έχω καταλήξει ακόμα αν θα είμαι υποψήφιος. Αν έχω επαφές με κάποιο πολιτικό κόμμα, δεν έχω καταλήξει ακόμη πουθενά".
Ακούστε τι είπε ο κ. Λαζαρίδης στον realfm 97.8

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση