GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

S&P : "Κλειδί" οι εκλογές στην Ελλάδα για τη βελτίωση της ανάπτυξης

Οι εκλογές που θα γίνουν στην Ελλάδα φέτος θα έχουν κρίσιμη σημασία για τη βελτίωση της ανάπτυξης της οικονομίας της, εκτιμά ο οίκ...

Οι εκλογές που θα γίνουν στην Ελλάδα φέτος θα έχουν κρίσιμη σημασία για τη βελτίωση της ανάπτυξης της οικονομίας της, εκτιμά ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P σε έκθεσή του για το αξιόχρεο των χωρών της Ευρωζώνης (Eurozone Sovereign Rating Trends 2019).

O οίκος σημειώνει ότι η θετική προοπτική (outlook) που αποδίδει στο αξιόχρεο της Ελλάδας αντανακλά την άποψή του ότι έχουν βελτιωθεί η προβλεψιμότητα της πολιτικής της χώρας και οι οικονομικές προοπτικές της.

Ο S&P σημειώνει στην έκθεσή του τα εξής:

«Η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τον Αύγουστο του 2018, πριν από την οποία οι πιστωτές ενέκριναν τη δημιουργία μαξιλαριών ρευστότητας και πρόσθετων επιμηκύνσεων των περιόδων αποπληρωμής του χρέους, ήταν ένα σημαντικό ορόσημο όσον αφορά την πιστοληπτική ικανότητα των χωρών της Ευρωζώνης.

Οι θετικές προοπτικές μας (outlook)για τo αξιόχρεο της Ελλάδας αντανακλούν την άποψή μας ότι η προβλεψιμότητα της πολιτικής της χώρας βελτιώνεται, όπως και οι οικονομικές προοπτικές της.

Την περίοδο 2016-2018, η κυβέρνηση είχε πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα, ωστόσο, κατά την άποψή μας, οι πολιτικές για την ανάπτυξη παρά τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα θα αποτελέσουν το κλειδί για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Τα επόμενα τρία χρόνια, προβλέπουμε αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά περίπου 2,4%. Ωστόσο, βλέπουμε προοπτικές για ισχυρότερα αποτελέσματα, αν η κυβέρνηση κάνει περισσότερα για να βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, ώστε να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις από το εξωτερικό.

Τα αποτελέσματα των προσεχών εκλογών το 2019 θα είναι ένας σημαντικός δείκτης για την ικανότητα των Αρχών να βελτιώσουν περαιτέρω τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση