GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Sun: Η Μέι οδεύει προς ιστορική ήττα για το Brexit

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα απαιτήσει να διεξαχθεί «δεύτερη ψηφοφορία» στη Βουλή των Κοινοτήτων επί της συμφωνίας π...

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα απαιτήσει να διεξαχθεί «δεύτερη ψηφοφορία» στη Βουλή των Κοινοτήτων επί της συμφωνίας που έκλεισε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, παρότι οδεύει να υποστεί ιστορική ήττα στη σημερινή ψηφοφορία, έγραψε η εφημερίδα The Sun χθες Δευτέρα.

Το βρετανικό κοινοβούλιο αναμένεται να ταχθεί σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία εναντίον της συμφωνίας του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες, εξέλιξη που θα αφήσει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, από ένα χαοτικό διαζύγιο μέχρι την ακύρωση του Brexit.

Κατά τη Sun, η κυβέρνηση της Μέι οδεύει να χάσει με τριψήφια διαφορά, να υποστεί την πιο βαριά ήττα στη σύγχρονη κοινοβουλευτική ιστορία της Βρετανίας, ενώ θεωρητικά απομένουν 73 ημέρες ώσπου το Brexit να γίνει πραγματικότητα.

Σύμμαχοι της πρωθυπουργού λένε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ έτεινε στη Μέι χείρα βοηθείας την ενδέκατη ώρα, δηλώνοντας ότι η ΕΕ ενδέχεται να κάνει επιπλέον παραχωρήσεις στην περίπτωση που οι βουλευτές απορρίψουν την πολιτική διακήρυξη, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun.

Στις παραχωρήσεις αυτές θα συμπεριληφθεί το να πειστεί ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ να μπει ημερομηνία λήξης στο λεγόμενο backstop, τον μηχανισμό ασφαλείας που έχει συμφωνηθεί για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να υπάρξουν «σκληρά» σύνορα μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, πάντα κατά το δημοσίευμα.

Η ΕΕ διαβεβαίωσε τη Μέι ότι παραμένει προσηλωμένη στη δέσμευσή της να βρει τρόπους για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να τεθεί σε εφαρμογή το backstop και ότι αυτή η υπόσχεση έχει νομικό βάρος.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, η Μέι συζήτησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να εξασφαλίσει περαιτέρω παραχωρήσεις από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες να εγκριθεί η συμφωνία από το κοινοβούλιο. Συζήτησε επίσης με τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ δύο φορές μέσα στις τελευταίες εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση