GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tι είπαν τηλεφωνικά Ερντογάν - Τραμπ

Κωνσταντινούπολη, της Βάνας Στέλλου Ο πρόεδρος Ερντογάν στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ ε...

Κωνσταντινούπολη, της Βάνας Στέλλου
Ο πρόεδρος Ερντογάν στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η Τουρκία δεν καταπολεμά τους Κούρδους αλλά τις τρομοκρατικές οργανώσεις που απειλούν την ασφάλεια της χώρας.
Xαιρέτισε την απόφαση απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στις ΗΠΑ, ως χώρα συμμαχίας του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, υπογράμμισαν τη σημασία της ολοκλήρωσης του οδικού χάρτη της Μανμπίζ με σκοπό να μην δημιουργηθεί κενό εξουσίας στην περιοχή, να εμποδιστούν όσοι παρεμποδίσουν την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων και τόνισαν τη σημασία, της μεταξύ τους υγιούς επικοινωνίας.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι Ερντογάν και Τραμπ συζήτησαν το θέμα σχηματισμού ασφαλούς ζώνης στα βόρεια της Συρίας με σκοπό την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Ο κ. Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα με τους Κούρδους και ο σκοπός είναι η καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων ISIS, PKK καθώς και το παρακλάδι του PKK στη Συρία.
Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου προκάλεσαν οξεία αντιπαράθεση και σφοδρή αντίδραση, σχετικά με το ότι εάν η Τουρκία πραγματοποιήσει επιχείρηση κατά των Κούρδων στη Συρία, τότε οι ΗΠΑ θα πλήξουν την τουρκική οικονομία.
Τέλος, οι δύο ηγέτες ηγέτες συμφώνησαν για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων.
ΠΗΓΗ: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση