GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγωγή γερμανικού κρατιδίου κατά της Volkswagen

Το γερμανικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης έκανε αγωγή κατά της αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, ζητώντας αποζημίωση για την αγο...

Το γερμανικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης έκανε αγωγή κατά της αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, ζητώντας αποζημίωση για την αγορά οχημάτων της με ντιζελοκινητήρες, τα οποία τώρα αντιμετωπίζουν απαγορεύσεις σε πόλεις, όπως η Στουτγάρδη, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η αξία των ντιζελοκίνητων οχημάτων έπεσε κατακόρυφα έπειτα από τη δικαστική νίκη γερμανικών οικολογικών ομάδων το περασμένο έτος, που ανάγκασε γερμανικές πόλεις να απαγορεύουν την κυκλοφορία οχημάτων με κινητήρες ντίζελ παλαιότερης τεχνολογίας, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές ρυπογόνων αερίων στα επίπεδα των κανονισμών της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη FAZ, οι Αρχές του κρατιδίου κατέθεσαν αγωγή σε δικαστήριο της Στουτγάρδης στα τέλη του παρελθόντος έτους, αξιώνοντας αποζημίωση δεκάδων εκατομμυρίων.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας τονίζει πως τα χρήματα των φορολογουμένων ξοδεύθηκαν για την αγορά, ή ενοικίαση (leasing) οχημάτων με κινητήρες ντίζελ για την αστυνομία, αλλά δεν προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο το κρατίδιο έχει χάσει χρήματα από αυτήν την συναλλαγή.

Το 2015 οι αμερικανικές αρχές είχαν αποκαλύψει πως τα οχήματα της εταιρείας εξέπεμπαν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες βλαβερών ρύπων, απ’ όσο διατεινόταν η εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση