GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street

Οι μετοχές της Amazon και της Microsoft οδήγησαν σε άνοδο την Wall Street, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με την επανάληψη των...

Οι μετοχές της Amazon και της Microsoft οδήγησαν σε άνοδο την Wall Street, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με την επανάληψη των εμπορικών συζητήσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας να βοηθά στη χαλάρωση των ανησυχιών που ταλάνισαν την αγορά τους περασμένους μήνες. Ο Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν με κέρδη 0,4% και 0,7%, αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq εκτινάχθηκε 1,3%.

Οι φόβοι επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας οδήγησαν σε απότομη πτώση των αγορών τους τελευταίους μήνες καθώς και των εκτιμήσεων των αναλυτών για τα εταιρικά κέρδη. Ωστόσο, μετά την υποχώρηση σε χαμηλά επίπεδα 20 μηνών την παραμονή των Χριστουγέννων, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη πάνω από 9%.

Η Κίνα έχει την «καλή πίστη» για να συνεργασθεί με τις ΗΠΑ στην επίλυση των εμπορικών τριβών, δήλωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, δήλωσε ότι βλέπει «πολύ καλή πιθανότητα να φθάσουμε σε μία λογική διευθέτηση», καθώς οι δύο χώρες άρχιζαν τις πρώτες δια ζώσης συζητήσεις τους μετά τη συμφωνία για ανακωχή 90 ημερών στις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι δέκα από τους 11 μεγάλους κλαδικούς δείκτες του S&P 500 σημείωναν άνοδο.

Πηγή:enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση