GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εντάλματα σύλληψης σε βάρος 100 στρατιωτικών ως ύποπτων για σχέσεις με τον Γκιουλέν

Εντάλματα σύλληψης εις βάρος 100 στρατιωτικών ως ύποπτων για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον ιεροκήρυκα που η Άγκυρα κατηγορ...

Εντάλματα σύλληψης εις βάρος 100 στρατιωτικών ως ύποπτων για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον ιεροκήρυκα που η Άγκυρα κατηγορεί ότι είναι ο εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, εξέδωσαν σήμερα οι τουρκικές αρχές.

Τα εντάλματα εκδόθηκαν εναντίον 100 στρατιωτικών του στρατού ξηράς, εκ των οποίων 43 υπολοχαγοί και 50 λοχίες, καθώς και ενός πολίτη που εργάζεται στο υπουργείο Εμπορίου, διευκρινίστηκε από το γραφείο του εισαγγελέα.

Άλλα εννέα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν εις βάρος εννέα προσώπων που εργάζονται στο υπουργείο Υγείας ή σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οκτώ συνελήφθησαν ήδη.

Περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν προφυλακιστεί και παραπεμφθεί σε δίκες, ενώ οι μαζικές συλλήψεις αποτελούν πλέον τακτικό φαινόμενο. Οι αρχές έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα, αποπέμψει ή καθαιρέσει 150.000 στελέχη της δημόσιας διοίκησης και στρατιωτικούς.

Κυβερνήσεις συμμάχων της Τουρκίας στη Δύση έχουν επικρίνει τα αλλεπάλληλα κύματα συλλήψεων και εκκαθαρίσεων την ώρα που οι τουρκικές αρχές επιμένουν πως τα μέτρα που λαμβάνουν είναι απαραίτητα για την προστασία της εθνικής ασφάλειας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση