GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πατέρας 12χρονου: Ήθελαν να το διώξουν μεθοδευμένα... μπράβο τους τα κατάφεραν

Αναστάτωση στην περιοχή της Καλαμαριάς προκάλεσε η απόφαση των μαθητών του 2ου Γυμνασίου της πόλης να κάνουν κατάληψη στο σχολείο τους με...

Αναστάτωση στην περιοχή της Καλαμαριάς προκάλεσε η απόφαση των μαθητών του 2ου Γυμνασίου της πόλης να κάνουν κατάληψη στο σχολείο τους με –χειρόγραφο– αίτημα, αναρτημένο στην καγκελόπορτα του σχολείου, την απομάκρυνση ενός 12χρονου μαθητή.
«Ήταν μία ομάδα μαθητών που καθοδηγήθηκαν από το σχολείο γιατί δεν έγινε καμία ψηφοφορία και καθηγητές έδιωχναν μαθητές που πήγαιναν στο σχολείο. Υπήρχε και άλλη πόρτα ανοικτή στο σχολείο, από την οποία έμπαιναν οι μαθητές του λυκείου και δεν έλεγαν στα παιδιά να περάσουν μέσα. ήταν κάτι κακοστημένο χωρίς ενημέρωση», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πατέρας του 12χρονου.
«Στο γυμνάσιο αυτό το παιδί το κλώτσησαν, δεν το ήθελαν από την πρώτη ώρα που πήγε εκεί. Η διεύθυνση του σχολείου το καταδίωξε ενώ ήξερε τις διαγνώσεις και τις γνωματεύσεις. Ενώ πήγαμε αρκετές φορές και μιλήσαμε, το αντιμετώπισαν ως αλήτη. Ήθελαν να το διώξουν μεθοδευμένα, μπράβο τους τα κατάφεραν. Το παιδί είχε 150 ωριαίες αποβολές μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Το σχολείο αυτό έχει τμήμα ένταξης αλλά δεν μας προτάθηκε να πάει εκεί. Δεν υπήρξε η βούληση από το σχολείο να στηριχθεί το παιδί», κατήγγειλε ο πατέρας του παιδιού
«Το παιδί αντιμετωπίζει κάποιο γενετικό πρόβλημα, είναι μέσα στο χρωμόσωμα αλλά είναι διαχειρίσιμο. Αυτά τα παιδιά, αν το σχολείο τα αγκαλιάσει, πάνε καλά. Στο 1ο δημοτικό Καλαμαριάς που πήγαινε, έπαιζε με όλους, ήταν φίλος με όλους, κανέναν δεν προκαλούσε γιατί ο διευθυντής του, ο δάσκαλός του το αγκάλιασε» πρόσθεσε.
Μάλιστα, ο κ. Γρηγόρης επισήμανε ότι «οι καθηγητές ειδικής αγωγής ήρθαν τέλος Νοεμβρίου και το ειδικό πρόγραμμα ένταξης του παιδιού ξεκίνησε 11 Δεκεμβρίου. Ήδη, η γυμνασιάρχης τον είχε ''τελειώσει'' με 150 απουσίες. Δεν μαζεύεις τους διδάσκοντες να πάρεις απόφαση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος πέντε μέρες πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα ένταξης του παιδιού με την παράλληλη στήριξη».
«Κατασκευάζονταν συκοφαντικά περιστατικά τα οποία διαψεύδονταν από τους καθηγητές . Υπήρξε μεθόδευση να συκοφαντηθεί το παιδί για να μπορέσουν να το διώξουν. Μέχρι να βρεθεί μία λύση συντεταγμένα με το υπουργείο, το παιδί θα συνεχίσει να πηγαίνει στο σχολείο . Το κλίμα δεν είναι καλό. Θέλω έστω την ύστατη στιγμή το σχολείο να τον αντιμετωπίσει ως μαθητή και όχι σαν κακοποιό», κατέληξε λέγοντας ο πατέρας του 12χρονου.
Από την πλευρά της , η κ. Σοφία, μητέρα μαθητή από την ίδια τάξη, υποστήριξε ότι «φυσικά το αγκαλιάσαμε και το αγαπήσαμε όλους αυτούς τους μήνες αλλά το θέμα γίνεται χειρότερο. Δεν θέλουμε να κάνουμε κακό στο παιδί, θέλουμε να το σώσουμε. Μιλάμε για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας. έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα, μιλάμε για ένα επιθετικό παιδί το οποίο κάνει κακό σωματικά και ψυχολογικά στα παιδιά μας.
«Το σχολείο από το Σεπτέμβριο επενέβη να βρεθεί μία λύση στο θέμα. Υπάρχουν έγγραφα υπογεγραμμένα από το Σεπτέμβριο. Είμαστε μία τάξη ένταξης και όλα τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη. Είναι πάρα πολύ σοβαρό το πρόβλημα, το παιδί είναι επιθετικό, χτυπάει και κακοποιεί σεξουαλικά παιδιά», πρόσθεσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση