GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρέσπες, Συρία, Βενεζουέλα, Ουκρανία και Κονγκό στην ατζέντα των 28 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τη Δευτέρα

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου H έναρξη ισχύος της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα, τη Συρία, αλλά και την Ουκρανία κ...

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
H έναρξη ισχύος της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα, τη Συρία, αλλά και την Ουκρανία και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση των 28 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που συνέρχονται τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, υπό την προεδρία της ΎπΑτης Εκπροσώπου Φεντερίκα Μογκερίνι.
Αναλυτικά και σύμφωνα με την ατζέντα της συνάντησης, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα ξεκινήσει με μια συζήτηση για τις τρέχουσες υποθέσεις. Η Ύπατη Εκπρόσωπος και οι υπουργοί Εξωτερικών θα αναφερθούν στην κατάσταση στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και θα χαιρετίσουν την έναρξη ισχύος της συμφωνίας Πρεσπών που επιτρέπει την αλλαγή του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας σε "Βόρεια Μακεδονία".
Το Συμβούλιο θα διεξαγάγει διεξοδική συζήτηση για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των επερχόμενων εκλογών, της διαδικασίας μεταρρύθμισης και της κατάστασης ασφαλείας. Οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν επίσης την κατάσταση στη Συρία και ειδικότερα τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή και ακολούθως το Συμβούλιο θα ανταλλάξει απόψεις για το Κέρας της Αφρικής, αξιολογώντας την τρέχουσα κατάσταση μετά την επίσκεψη της Υπάτης Εκπροσώπου στην περιοχή στις 9-11 Φεβρουαρίου.
Τέλος, κατά τη διάρκεια του γεύματος, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν την κατάσταση στη Βενεζουέλα, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις και την πρώτη συνάντηση της διεθνούς ομάδας επαφών στις 7 Φεβρουαρίου.
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση