GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πήρε το Λιγκ Καπ για 2η σερί σεζόν η Σίτι - ΒΙΝΤΕΟ

Το δεύτερο διαδοχικό Λιγκ Καπ (3-0 πέρυσι την Άρσεναλ) και έκτο συνολικά στην ιστορία της (δεύτερη πλέον σε κατακτήσεις πίσω από τ...

Το δεύτερο διαδοχικό Λιγκ Καπ (3-0 πέρυσι την Άρσεναλ) και έκτο συνολικά στην ιστορία της (δεύτερη πλέον σε κατακτήσεις πίσω από την Λίβερπουλ που έχει 8) πανηγύρισε η Μάντσεστερ Σίτι, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να αναδεικνύεται ισόπαλη χωρίς γκολ στο 90λεπτο και στην παράταση αλλά να επικρατεί 4-3 της Τσέλσι στα πέναλτι στον τελικό του "Γουέμπλεϊ".

Στο πρώτο ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι κυριάρχησε χωρίς όμως να έχει μεγάλες φάσεις, ενώ στο δεύτερο τα πράγματα άλλαξαν από το 60' και μετά, με την Τσέλσι να βγάζει αντίδραση (έχοντας στο μυαλό της και τη συντριβή με 6-0 στο πρωτάθλημα στο "Ίτιχάντ") και να έχει τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και ίσως να πάρει το τρόπαιο.

Αυτό δεν έγινε και ο τελικός οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση, όπου εκεί η περυσινή πρωταθλήτρια είχε δύο καλές στιγμές με τον Ακουέρο αλλά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και το ματς έμελε να κριθεί στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι.

Πιο ψύχραιμη και τυχερή ήταν η ομάδα του Μάντσεστερ, αφού ευστόχησε σε τέσσερις εκτελέσεις έναντι 3 των Λονδρέζων και έκανε δικό της το τρόπαιο, την ώρα που είναι ζωντανή στη μάχη για άλλα τρία τρόπαια: το πρωτάθλημα Αγγλίας, το Κύπελλο Αγγλίας και το Champions League.

Χωρίς ούτε μία μεγάλη φάση ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονου του τελικού, που βρήκε την Μάντσεστερ Σίτι να πιέζει συνεχώς αλλά να αδυνατεί να φτιάξει "καθαρή" ευκαιρία στην εστία του Κέπα. Οι Λονδρέζοι παρατάχτηκαν με αμυντικογενή τακτική και το αποτέλεσμα ήταν το... απόλυτο μηδέν στο 45λεπτο. Μοναδικές φάσεις που αξίζουν αναφοράς το σουτ του Αγουέρο στο 22' που ήταν άστοχο και το παραλίγο αυτογκόλ που πήγε να βάλει ο Οταμέντι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Σίτι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με τον Αγουέρο στο 56', όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ (ο διαιτητής συμβουλεύτηκε και το VAR για να επικυρώσει την αρχική του απόφαση), για να ακολουθήσει η... αντεπίθεση της Τσέλσι στο τελευταίο ημίωρο, διάστημα στο οποίο είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Η πρώτη ήταν στο 65' όταν μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια του Αζάρ ο Καντέ έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, η δεύτερη στο 71' με το φαλτσαριστό σουτ του Μπάρκλεϊ να μη βρίσκει στόχο, ενώ στο 76' (δημιουργός πάλι ο Αζάρ) ήταν η σειρά του Πέδρο να μην μπορέσει να παραβιάσει την εστία του Έντερσον.

Στο 92' χάθηκε η τελευταία καλή φάση στην κανονική διάρκεια του τελικού, με την απόκρουση του Έντερσον σε κόρνερ στο απευθείας φάουλ του ΓΟυίλιαν, για να οδηγηθεί έτσι ο τελικός στην ημίωρη παράταση και να ενισχύσει το σασπένς για τους σχεδόν 82.000 φίλους και των ομάδων που γέμισαν τις εξέδρες του "Γουέμπλεϊ".

Εκεί οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν κουρασμένες, με τη μεγάλη φάση να έρχεται στο 109' για την Σίτι (πρώτη μετά το 56'), όταν ο Αγουέρο δεν μπόρεσε με κοντινό σουτ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα χάρη στη σωτήρια επέμβαση του Αθπιλικουέτα.

Στο 117' ο Αγουέρο έφτασε κοντά στο γκολ ξανά, όμως σταμάτησε το σουτ του ο Κέπα πέφτοντας στην αριστερή του γωνία και έτσι ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί, χαμογέλασε η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα καθώς ευστόχησε τέσσερις φορές (μόνο ο Σανέ νικήθηκε από τον Κέπα, που αρνήθηκε να βγει για να μπει ο Καμπαγιέρο), με την Τσέλσι να έχει για μοιραίους τους Βραζιλιάνους Ζορζίνιο (απέκρουσε ο Έντερσον) και Νταβίντ Λουίζ (σουτ στο δοκάρι) και τους "πολίτες" να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου με 4-3 στα πέναλτι.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Ρούντιγκερ, Έμερσον, Ζορζίνιο, Καντέ, Μπάρκλεϊ (89' Λόφτους-Τσικ), Γουίλιαν (96' Ιγκουαΐν), Αζάρ, Πέδρο (79' Χάντσον-Οντόι).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Ζιντσένκο, Λαπόρτ (46' Κομπανί), Οταμέντι, Γουόκερ, Φερναντίνιο (91' Ντανίλο), Νταβίντ Σίλβα (79' Γκουιντογκάν), Ντε Μπρόινε (85' Σανέ), Μπερνάντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση