GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

326 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας λιποτάκτησαν και πέρασαν τα σύνορα με την Κολομβία

Σε 326 ανέρχονται τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας της Βενεζουέλας που λιποτάκτησαν και πέρασαν τα σύνορα...

Σε 326 ανέρχονται τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας της Βενεζουέλας που λιποτάκτησαν και πέρασαν τα σύνορα με την Κολομβία από το Σάββατο, ανέφερε με νεότερο απολογισμό της η κολομβιανή υπηρεσία μετανάστευσης.

Η πλειοψηφία αυτών των στρατιωτών και αστυνομικών πέρασαν τα σύνορα προς την επαρχία Νόρτε δε Σαντανδέρ της Κολομβίας, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Κούκουτα, όπου βρίσκεται αποθηκευμένη η ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν στείλει οι ΗΠΑ για την Βενεζούελα.

Άλλα μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου της Βενεζουέλας αναζήτησαν βοήθεια από την κολομβιανή υπηρεσία μετανάστευσης στα τμήματα Αραούκα και Λα Γκουαχίρα, καθώς και στις πόλεις Βαλεντουπαρ, Καρταχένα Ντε Ίντιας, Μεντεγίν και στην πρωτεύουσα Μπογοτά.

Ο διευθυντής της κολομβιανής υπηρεσίας Κριστιάν Κρούγκερ Σαρμιέντο δήλωσε ότι τα στελέχη που λιποτάκτησαν διέφυγαν από την «δικτατορία» του προέδρου Νικολάς Μαδούρο προς αναζήτηση τροφής λόγω ελλείψεων στην χώρα τους, και εξαιτίας «πιέσεων των κολεκτίβος» (ένοπλες ομάδες σκληροπυρηνικών τσαβίστας).

Κάποιοι εισήλθαν στην χώρα ένστολοι και άλλοι φορώντας πολιτικά και κάποιοι με τους οικογένειές τους, τόνισε ο Κρούγκερ. Πολλοί αιτήθηκαν άσυλο στην Κολομβία.

Οι πρώτες λιποταξίες αναφέρθηκαν το πρωί του Σαββάτου, όταν ανακοινώθηκε από την Κούκουτα η αναχώρηση των πρώτων φορτηγών με τρόφιμα και φάρμακα, ανθρωπιστικής βοήθειας που εστάλη κυρίως από τις ΗΠΑ, καθώς στη Βενεζουέλα.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, που έχουν αναγνωρίσει περίπου πενήντα χώρες ως τον νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο της χώρας σε κρίση, έχει υποσχεθεί αμνηστία στα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που θα κόψουν τους δεσμούς τους με την κυβέρνηση του Μαδούρο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας μετρούν 365.315 στελέχη. Υπάρχουν επίσης 1,6 εκατ. πολιτοφύλακες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση