GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΥΛΟΣ για τις 6 "προσχωρήσεις" στον ΣΥΡΙΖΑ...

Να προσμετράται η ψήφος τους με την ψήφο των βουλευτών της συμπολίτευσης όταν δεν διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν με επιστολές το...


Να προσμετράται η ψήφος τους με την ψήφο των βουλευτών της συμπολίτευσης όταν δεν διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν με επιστολές τους προς τον πρόεδρο της Βουλής κι οι έξι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση χωρίς να είναι μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝ.ΕΛ.
Οι επιστολές αυτές διαβάστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής κι επιχειρούν να «λύσουν» τα χέρια της κυβέρνησης όσον αφορά το ζήτημα της δεδηλωμένης ώστε να περνούν τα νομοσχέδια χωρίς συνεχείς προσφυγές στην λύση της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Τις επιστολές αυτές απέστειλαν οι υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης κι η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, καθώς κι ο Σπύρος Δανέλλης, όλες κι όλοι τους ανεξάρτητοι βουλευτές.

Αντίστοιχες επιστολές έστειλαν κι οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις οι οποίοι παραμένουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

"Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού" σημειώνει η κυβέρνηση.

Με non paper η κυβέρνηση σημειώνει ότι "κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού" και συμπληρώνει: "Και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ".

ΝΔ: Κουρελού και με τη βούλα

Πηγές της ΝΔ εν τω μεταξύ απάντησαν στην κυβερνητική διαρροή ότι διαψεύδεται το γαλάζιο αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού. "Με την παράδοση της συνείδησης των προθύμων, η κυβέρνηση γίνεται κουρελού και με τη βούλα. Αν κάτι ωστόσο πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά είναι ότι ανάμεσα στα 6 δεκανίκια του κ. Τσίπρα μπορεί κανείς να βρει και δύο βουλευτές υβρίδια, καθώς οι κ. Ζουράρις και Παπαχρηστόπουλος ισχυρίζονται ότι θα ανήκουν ταυτοχρόνως και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση" έλεγαν χαρακτηριστικά, καθώς οι δυο εν λόγω βουλευτές δηλώνουν πλέον ότι θα ψηφίζουν μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παραμένουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Απάντηση στη ΝΔ: Κουρελιάστηκαν οι ισχυρισμοί Μητσοτάκη

Πηγές του Μαξίμου επανήλθαν στην ανακοίνωση της ΝΔ σημειώνοντας: "Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης παρά την ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση και τις διαδοχικές κοινοβουλευτικές ήττες στις ονομαστικές ψηφοφορίες, επέμεναν να αμφισβητούν την κυβερνητική πλειοψηφία. Σήμερα που οι ισχυρισμοί του κ. Μητσοτάκη κουρελιάστηκαν άπαξ δια παντός, είναι λογικό να έχει νεύρα".

Π. Καμμένος: Δεν χρειάζεται προσφυγή σε νέα γνωμοδότηση, υπάρχει ήδη μία από το 2013

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος έστειλε επιστολή στον Ν. Βούτση επισημαίνοντας ότι «ουδεμία προσφυγή σε νέα γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής είναι αναγκαία», καθώς ήδη από το 2013 υπάρχει γνωμοδότηση, σύμφωνα με την οποία, «η συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ταυτίζεται με την ίδρυση αυτής σε αρχικό χρόνο». Στο σχετικό υπόμνημά τους, οι ΑΝΕΛ αναπτύσσουν τα νομικά τους επιχειρήματα με βάση τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα για να υποστηρίξουν την θέση τους.

Χρηστίδης: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και τα δεκανίκια τους θα τελειώσουν μαζί

Με ένα ποστ στο facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι "Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά καλά κρατεί. Σύριζα, ΑΝΕΛ και τα δεκανίκια τους θα τελειώσουν μαζί", ενώ ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ανέφερε: "Έχουμε κατ’ επανάληψη καταγγείλει ότι σε θέματα κοινοβουλευτικών διαδικασιών και κανονισμού ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης συμπεριφέρεται περισσότερο ως κομματικός παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ παρά ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με το θεσμικό ρόλο που πρέπει να υπηρετεί", παρατηρώντας ότι με την επιστολή του Αλ. Τσίπρα παραβιάζεται η διάκριση των εξουσιών.

ΚΚΕ: Επιχειρήθηκε νομιμοποίηση του πολιτικού σουλάτσου και παζαριού

«Η αλλαγή που αναμενόταν στον κανονισμό της Βουλής δεν ήταν θέμα «δημοκρατικής ευαισθησίας», αλλά νομιμοποίησης του πολιτικού σουλάτσου και παζαριού, στο οποίο συμμετέχουν όλα τα κόμματα, συντηρώντας παράλληλα τον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα» σημείωσε από την μεριά του το ΚΚΕ σχολιάζοντας ότι «κι επειδή ο Ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται την υποκρισία, γι’ αυτό το λόγο και ματαιώθηκε η αλλαγή του κανονισμού, την τελευταία στιγμή για να μην υπάρξει περαιτέρω ευτελισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση