GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μωρό-θαύμα γεννήθηκε στον 6ο μήνα της κύησης και κατάφερε να επιβιώσει

Μόλις 25 εβδομάδων γεννήθηκε ο Μίκεϊ Μπαρόν στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης προκαλώντας την έντονη ανησυχία των γιατρών που έσπευσαν ν...

Μόλις 25 εβδομάδων γεννήθηκε ο Μίκεϊ Μπαρόν στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης προκαλώντας την έντονη ανησυχία των γιατρών που έσπευσαν να ξεγράψουν το παιδί και αυτό συνέστησαν και στους γονείς να κάνουν.

Η 40χρονη μητέρα Κριστίν παρουσίασε πολύ υψηλή πίεση και οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να πάρουν το βρέφος με καισαρική αν και ήταν ακόμη στην 25η εβδομάδα κύησης.

Ο μικρούλης Μίκεϊ είχε το μέγεθος μιας μικρής κούκλας ενώ οι γιατροί είπαν ότι δεν επρόκειτο να επιβιώσει καθώς ήταν πολύ αδύναμος ενώ έπρεπε να βρίσκεται υπό αναπνευστική υποστήριξη.

Οι γονείς αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το παιδί τους και να υπογράψουν για να το αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα. Έπειτα από πολλαπλές επεμβάσεις, 17 μήνες μετά ο Μίκεϊ διέψευσε τις ιατρικές γνωματεύσεις και πλέον δείχνει αρκετά δυνατός ώστε να πάει για πρώτη φορά σπίτι του.

Οι γονείς επί 4,5 χρόνια υποβάλλονταν σε θεραπεία γονιμότητας και η Κριστίν είχε ήδη μία αποβολή όταν συνέλαβε φυσικά τον πλέον 17 μηνών γιο τους. "Ήταν σαν θαύμα. Ο σύζυγός μου προσπάθησε να με πείσει να κάνω τεστ εγκυμοσύνης και όταν βγήκε θετικό δεν μπορούσα να το πιστέψω".

Η χαρά έδωσε τη θέση της στην αγωνία όταν η Κριστίν έπρεπε να υποβληθεί σε καισαρική ενώ η πίεσή της αυξήθηκε και το συκώτι και τα νεφρά άρχισαν να παρουσιάζουν ανεπάρκεια.

"Έμοιαζε με μια μικρή κούκλα, ήταν τόσο λεπτός και είχε ένα μεγάλο κεφάλι. Είχαμε αρκετές συσκέψεις με τους γιατρούς που επέμεναν ότι θα είχε κακή ποιότητα ζωής καθώς οι πνεύμονές του δεν είχαν αναπτυχθεί σωστά και δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει. Ήθελαν να τον αποσυνδέσουν από τον αναπνευστήρα και να μου τον παραδώσουν είτε για να επιβιώσει είτε για να πεθάνει στα χέρια μου. Δεν μπορέσαμε να το κάνουμε αυτό. Αποφασίσουμε να πάρουμε την κάθε ημέρα όπως ερχόταν και να ελπίζουμε για το καλύτερο.

Το παιδί μεταφέρθηκε σε θεραπευτικό κέντρο . Πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονική διαταραχή και αδυναμία των αεραγωγών. Κι ενώ περίμεναν ότι θα ήταν αρκετά δυνατός για να τον πάρουν μαζί τους τα Χριστούγεννα, τελικά έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο και να υποβληθεί σε περαιτέρω επεμβάσεις. Δύο μήνες μετά ο Μίκεϊ είναι πλέον γερός και έτοιμος να βρεθεί για πρώτη φορά σπίτι του, έπειτα από 545 ημέρες στα νοσοκομεία.

Καθώς η θεραπεία του είναι πολυέξοδη στήθηκε πρωτοβουλία για συγκέντρωση δωρεών ώστε να ενισχύσουν την οικογένεια του μικρού Μίκεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση