GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις Βρύσες και στον Πλατανιά «στήνονται» οι δύο γέφυρες του στρατού - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Στις Βρύσες Κυδωνίας και στον Πλατανιά αναμένεται να «στηθούν» οι δύο γέφυρες που παραχώρησαν οι Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στ...

Στις Βρύσες Κυδωνίας και στον Πλατανιά αναμένεται να «στηθούν» οι δύο γέφυρες που παραχώρησαν οι Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού στην Κρήτη μετά τις καταστροφές που υπέστη το οδικό δίκτυο των Χανίων.

Η απόφαση πάρθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη μετά από αίτημα της περιφέρειας Κρήτης και σε συνεννόηση με το υπουργείο Υποδομών.

Ο κ. Αποστολάκης χθες βρέθηκε στην Κρήτη όπου και έκανε αυτοψία στις περιοχές που έχουν πληγεί ενώ σε συνάντηση που είχε με τον κ. Αρναουτάκη τέθηκε το χρονοδιάγραμμα για τις δύο γέφυρες.

«Ήρθα σήμερα, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, ώστε να βοηθήσουμε την Περιφέρεια, να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε ότι μπορούμε από τις ζημιές που έχουν προκύψει. Έχω εικόνα από τους δικούς μου μηχανικούς και από την Περιφέρεια, και από τον Περιφερειάρχη τον κ. Αρναουτάκη με τον οποίο και έχω μιλήσει, και με τον κ. Σπίρτζη. Απλά θα δούμε πως θα στήσουμε τώρα το επιτελείο. Ήδη από χθες το πρωί φορτώσαμε δύο γέφυρες Belley, είναι ήδη στον Πλατανιά και από σήμερα το πρωί αισιοδοξούμε ότι θα ξεκινήσουμε τις αποκαταστάσεις, να τοποθετηθεί η πρώτη γέφυρα και θα δούμε στη συνέχεια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια πως μπορούμε να συνεργαστούμε ώστε να συνδράμουμε στην αποκατάσταση της επικοινωνίας των χωριών της Δυτικής Κρήτης, γιατί από ότι βλέπουμε έχει υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά. Ελπίζουμε ότι πολύ γρήγορα θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο κ. Αποστολάκης.

Μαζί με τις γέφυρες έφτασε χθες αργά το απόγευμα και ειδικό τεχνικό προσωπικό από το στρατό προκειμένου να τοποθετηθούν σωστά οι γέφυρες.

Με το πρώτο φως της… ημέρας ξεκίνησαν οι εργασίες με την αρχή να γίνεται από τον Πλατανιά.

Όπως ήδη έχει αναφέρει ο κ. Αποστολάκης σε τρεις μέρες το πολύ, άπαξ και υπάρχουν υπόβαθρα, οι γέφυρες θα έχουν τοποθετηθεί.

Πρόκειται για γέφυρες που φτάνουν μέχρι τα 35 μέτρα μήκους και είναι «προσωρινή αλλά ασφαλής λύση». Θα μπορούν να την διασχίζουν αυτοκίνητα, λεωφορεία αλλά και αρκετά βαριά οχήματα.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, σε πρώτη φάση οι γέφυρες θα είναι μονής κυκλοφορίας για μεγάλα οχήματα και διπλής για μικρά.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 :

Πηγή: cretapost.gr, ERT1, ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση