GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Αρείου Πάγου: "Να αθωωθεί η καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο..."

Να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου και να κηρυχθεί αθώα η καθαρίστρια από το Βόλο που παραποίησε το απολυτήριο του Δημοτικού...

Να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου και να κηρυχθεί αθώα η καθαρίστρια από το Βόλο που παραποίησε το απολυτήριο του Δημοτικού για να προσληφθεί στο Δημόσιο, πρότεινε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή.
Έτσι, η 53χρονη που παρίστατο σήμερα στο δικαστήριο μπορεί να μην χρειαστεί να επιστρέψει ενώπιον του Εφετείου για να δικαστεί εκ νέου σε περίπτωση που και οι αρεοπαγίτες κρίνουν πως δεν τελέστηκε η αξιόποινη πράξη της απάτης κατά εξακολούθηση αλλά άπαξ , οπότε το αδίκημα έχει παραγραφεί.
Η εισαγγελική πρόταση
Συγκεκριμένα η κ. Σμυρλή ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το δικαστήριο εσφαλμένα την έκρινε ένοχη για εξακολουθητική απάτη καθώς «Ως χρόνο τέλεσης της κακουργηματικής απάτης δέχθηκε την περίοδο 1996-2015 που ήταν ο χρόνος που φέρεται να προκάλεσε ζημιά στο Δημόσιο λαμβάνοντας το μισθό της. Ο αληθής χρόνος τέλεσης όμως, είναι το 1996 που προσκόμισε νοθευμένα πιστοποιητικά με αποτέλεσμα την παραπλάνηση της αρμόδιας επιτροπής».
Για τη ζημία που της αποδόθηκε η εισαγγελέας σημείωσε ότι δεν επέρχεται μείωση περιουσίας του Δημοσίου, αφού τα ποσά που είχαν προβλεφθεί με τον προϋπολογισμό του κράτους για τη θέση, αυτά και διατέθηκαν και όχι περισσότερα.
53χρονη καθαρίστρια: «Στίγμα οι 23 ημέρες στη φυλακή»
« Είμαι χαρούμενη κι ευτυχισμένη και ευχαριστώ όλους που με υποστήριξαν. Θα ήθελα να πάρω πίσω τη δουλεία μου», είπε η 53χρονη μετά το άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης. Και πρόσθεσε ότι ελπίζει «Μέσα από το Γολγοθά που πέρασα εγώ να βοηθηθούν κι άλλοι. «
Σημείωσε πως «Δεν τους εξαπάτησα. Θεωρώ ότι οι δικαστές του Αρείου Πάγου το κατάλαβαν. Ήταν στίγμα για μένα 23 ημέρες που έμεινα στη φυλακή. Παραποίησα το απολυτήριο γιατί είχα μεγάλη ανάγκη, είχα δύο παΐδια να μεγαλώσω κι έπρεπε να τα μεγαλώσω με αξιοπρέπεια. Βέβαια όλο αυτό μου στοίχισε. Αναγνωρίζω το λάθος μου και μετανιώνω. Ωστόσο δούλεψα αυτά τα λεφτά, δεν τα πήρα κι έφυγα.»
Η καταδίκη και η φυλακή
Η καθαρίστρια από το Βόλο διεκδικεί την αναίρεση της καταδίκης της σε κάθειρξη 10 ετών για την παραποίηση του απολυτήριου του δημοτικού σχολείου που χρησιμοποίησε για να προσληφθεί σε δημόσιο παιδικό σταθμό, στο Βόλο.
Η γυναίκα, το περασμένο φθινόπωρο, βρέθηκε στη φυλακή για 23 ημέρες. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας, μετά την καταδικαστική απόφαση, είχε αρνηθεί να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής της και να την αφήσει ελεύθερη μέχρι να κριθεί αμετάκλητα από τον Αρειο Πάγο το αίτημα αναίρεσης της.
Η δημοσιοποίηση της φυλάκισής της προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.
Με παραγγελία της κ. Ξένης Δημητρίου, προσδιορίστηκε άμεσα το νέο αίτημα αποφυλάκισης της 53χρονης, το οποίο και έγινε δεκτό στα τέλη Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση