GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γκρουέφσκι: Υπήρχε σχέδιο δολοφονίας μου από την σκοπιανή κυβέρνηση

Στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του από τότε που διέφυγε στην Ουγγαρία τον περασμένο Νοέμβριο, ο τέως πρωθυπουργός της πΓΔΜ και τέως η...

Στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του από τότε που διέφυγε στην Ουγγαρία τον περασμένο Νοέμβριο, ο τέως πρωθυπουργός της πΓΔΜ και τέως ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος VMRO DPMNE Γκρουέφσκι επέμεινε ότι έφυγε από τα Σκόπια καθώς «αξιόπιστες πηγές» τον προειδοποίησαν ότι η νέα κυβέρνηση σχεδίαζε να τον δολοφονήσει.

«Αρχικά σχεδίαζα να πάω στη φυλακή... αλλά τις τελευταίες μέρες έλαβα πληροφορίες σχετικά με την προγραμματισμένη εξουδετέρωσή μου στη φυλακή, όχι αμέσως αλλά μετά από μια ορισμένη περίοδο, γι’ αυτό άλλαξα γνώμη», ανέφερε ο Γκρουέφσκι στο σκοπιανό κανάλι, σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε το Σάββατο.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο η κυβέρνηση Ζάεφ να διευκόλυνε τη διαφυγή του το αρνήθηκε κατηγορηματικά. «Αν η κυβέρνηση (των Σκοπίων) μπορούσε να με βλάψει με άλλο τρόπο, θα το έκαναν. Αλλά να με βοηθήσουν; Δεν υπάρχει περίπτωση» επέμεινε.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι διέφυγε στη γειτονική Αλβανία και, με τη βοήθεια Ούγγρων διπλωμάτων, κατόρθωσε να φτάσει στη Βουδαπέστη και να ζητήσει πολιτικό άσυλο το οποίο η κυβέρνηση Όρμπαν του χορήγησε.

Αφότου διέφυγε, η πΓΔΜ υπέβαλε αίτημα έκδοσης στην Ουγγαρία. Οι αρχές των Σκοπίων έχουν ξεκινήσει έρευνα για τη διαφυγή του, αλλά δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει τα ευρήματά τους.

Ο Σκοπιανός τέως πρωθυπουργός καταδικάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε διετή φυλάκιση για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης σχετικά με υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που αυτός ήταν πρωθυπουργός, ενώ εκκρεμούν κι άλλες δικαστικές υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση