GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιπρόεδρος Κολομβίας: Ο Μαδούρο δεν μπορεί να διακόψει διπλωματικές σχέσεις που η Κολομβία δεν έχει μαζί του

Η αντιπρόεδρος της Κολομβίας Μάρτα Λουσία Ραμίρες αντέδρασε στην ανακοίνωση του Νικολάς Μαδούρο περί διακοπής των διπλωματικών σχέ...

Η αντιπρόεδρος της Κολομβίας Μάρτα Λουσία Ραμίρες αντέδρασε στην ανακοίνωση του Νικολάς Μαδούρο περί διακοπής των διπλωματικών σχέσεων της Βενεζουέλας με την Κολομβία λέγοντας ότι δεν μπορεί να διαρρήξει ανύπαρκτες σχέσεις και χαρακτήρισε για άλλη μία φορά τον Μαδούρο «δικτάτορα».

«Ο Μαδούρο δεν μπορεί να διακόψει διπλωματικές σχέσεις που η Κολομβία δεν έχει μαζί του», έγραψε στο Twitter η αντιπρόεδρος της Κολομβίας προσθέτοντας ότι ο τσαβιστής ηγέτης «δεν είναι παρά ένας δικτάτορας που έχει καταλάβει δια της βίας το Μιραφλόρες», το προεδρικό μέγαρο στο Καράκας.

«Η κυβέρνησή μας δεν έχει ορίσει πρεσβευτή εκεί, ούτε αναγνωρίζει τον πρεσβευτή του Μαδούρο, δεδομένου ότι η (προεδρική) θητεία του έληξε στις 9 Ιανουαρίου», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας Κάρλος Χόλμς Τρουχίγιο χαρακτήρισε τον Μαδούρο «σφετεριστή» και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της Κολομβίας αναγνωρίζει «τον πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο και ευχαριστεί για την πρόσκληση προς το διπλωματικό και προξενικό προσωπικό της Κολομβίας να παραμείνει στο έδαφος της Βενεζουέλας».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας διευκρίνισε ότι θα οργανώσει τον επαναπατρισμό των Κολομβιανών διπλωματών για να προστατευθεί η ζωή και η σωματική τους ακεραιότητα τονίζοντας ότι «η Κολομβία καθιστά τον σφετεριστή Μαδούρο υπεύθυνο για οποιαδήποτε επίθεση ή στέρηση δικαιωμάτων κατά των Κολομβιανών διπλωματών στην Βενεζουέλα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση