GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στήριξη στην προσπάθεια του Νάσου Ηλιόπουλου δήλωσαν Αχτσιόγλου και Μπάρκας

Τη στήριξή της στην προσπάθεια του Νάσου Ηλιόπουλου για τη διεκδίκηση του δήμου της Αθήνας, αλλά και την εμπιστοσύνη της στο νέο υφυπουργ...

Τη στήριξή της στην προσπάθεια του Νάσου Ηλιόπουλου για τη διεκδίκηση του δήμου της Αθήνας, αλλά και την εμπιστοσύνη της στο νέο υφυπουργό Εργασίας Κώστα Μπάρκα, εξέφρασε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια της παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου της καταπολέμησης της ανεργίας.
«Σήμερα, αλλάζουμε σκυτάλη σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό τμήμα του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο είναι το χαρτοφυλάκιο της καταπολέμησης της ανεργίας. Ο Νάσος Ηλιόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, παραδίδει τη σκυτάλη στον Κώστα Μπάρκα, που είναι ο νέος υφυπουργός Εργασίας» δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το έργο του υπουργείου θα συνεχιστεί με την ίδια αποτελεσματικότητα στον κρίσιμο τομέα της καταπολέμησης της ανεργίας.
«Μετράμε ήδη σταθερά βήματα βελτίωσης. Η ανεργία έχει μειωθεί κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες και έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 370.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή 24% αύξηση των θέσεων εργασίας έχει σημειωθεί μέσα σε τέσσερα χρόνια. Ταυτόχρονα, το 70% των νέων θέσεων εργασίας είναι πλήρους απασχόλησης» είπε η υπουργός Εργασίας, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό.
«Σε καμία περίπτωση, δεν εφησυχάζουμε από αυτά τα δεδομένα, αλλά γνωρίζουμε ότι, συνεχίζοντας τα βήματα αυτά, μπορούμε να φέρουμε ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα. Στην προσπάθειά μας για την καταπολέμηση της ανεργίας, βασικός μας μοχλός είναι τα προγράμματα εργασίας, τα οποία υλοποιούμε με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Από το 2015 μέχρι σήμερα, 220.000 άνεργοι έχουν ωφεληθεί μέσα από τέτοια προγράμματα, συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Αυτήν τη στιγμή, σε πέντε προγράμματα που υλοποιούνται, εργάζονται περίπου 40.000 άνεργοι και άλλα 11 προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας είναι ανοιχτά για αιτήσεις και μπορούν να καλύψουν περίπου 70.000 ανέργους. Τα προγράμματα αυτά έχουν σχεδιαστεί, έτσι ώστε να μπορούν να καλύψουν όλο το ηλικιακό εύρος των ανέργων και το σύνολο των ανέργων, ανεξαρτήτως προσόντων και εκπαιδευτικού επιπέδου» υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.
«Παράλληλα με τις πολιτικές για την καταπολέμηση της ανεργίας, βασικός μας στόχος είναι η δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας. Για το λόγο αυτόν, δουλεύουμε εντατικά, προκειμένου να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική θέση και το εισόδημα των εργαζομένων. Οι βασικοί άξονές μας είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα. Ήδη, από τον Αύγουστο του 2018, έχουν επανέλθει οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα και ήδη περισσότεροι από 200.000 μισθωτοί καλύπτονται από μία κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας. Στη στόχευσή μας για τη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας συμβάλλει και η αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία πραγματοποιήθηκε, πριν από λίγο καιρό. Πλέον, ισχύει ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός των 650 ευρώ, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, καθώς παράλληλα με την αύξηση προχωρήσαμε στην κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού για τους νέους» συμπλήρωσε η κ. Αχτσιόγλου.
Όπως σημείωσε, αποτελέσματα καταγράφονται και στην καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας από το 19,2% που ήταν το 2014, έχει μειωθεί στο 8,9% το 2018. «Αυτό είναι δουλειά της ενισχυμένης δράσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), αλλά και σειράς νομοθετικών παρεμβάσεων» σχολίασε.
Αναφερόμενη στον απερχόμενο υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι ο κ. Ηλιόπουλος, ως υφυπουργός Εργασίας, μέχρι σήμερα, αλλά και από τη θέση του ειδικού γραμματέα του ΣΕΠΕ, που κατείχε πριν, δούλεψε εντατικά και με σχέδιο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ίδιων των εργαζομένων, για να δημιουργηθούν περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας και να καταπολεμηθεί η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας. «Το έργο αυτό είναι ένα σαφές διαπιστευτήριο για τις ικανότητες του Νάσου Ηλιόπουλου και αποτελεί εφόδιο και στη μεγάλη μάχη που δίνει για τη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας. Οι λέξεις άψογη συνεργασία είναι πολύ φτωχές, για να περιγράψουν την κοινή μας πορεία. Επίσης, θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία στην προσπάθεια για τη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας. Είναι μία προσπάθεια στην οποία όλοι βρισκόμαστε στο πλευρό του και τον στηρίζουμε. Νομίζω ότι είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να δουλέψει καλύτερα από κάθε άλλον από τους υποψήφιους για την Αθήνα και τους κατοίκους της. Ο κ. Ηλιόπουλος παραδίδει το χαρτοφυλάκιό του στον Κώστα Μπάρκα, ένα άξιο και ικανό πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη κοινοβουλευτική εμπειρία, ιδίως στα ζητήματα τα εργασιακά και της κοινωνικής πολιτικής. Επομένως, είμαι βέβαιη ότι αυτή η δουλειά θα συνεχιστεί με την ίδια αποτελεσματικότητα» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.
«Αυτό που θα κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον κόσμο της εργασίας, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους ανθρώπους που βρέθηκαν εκτός κοινωνικού κράτους» δήλωσε ο νέος υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας.
Όπως είπε ο κ. Μπάρκας, από το 2015 και μετά, το υπουργείο Εργασίας έχει αλλάξει μορφή, αλλά έχει αλλάξει και η αίσθηση που έχει ο κόσμος για το υπουργείο Εργασίας. «Δεν είναι πλέον απρόσωπο και οι εργαζόμενοι έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η οποία έφερε τους εργαζόμενους στο προσκήνιο» τόνισε ο κ. Μπάρκας.
Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι η ανεργία να μειωθεί ακόμα περισσότερο, ενώ ανέφερε κάποιες «εμβληματικές παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Εργασίας, που είναι η επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού».
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση