GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποστολάκης: Σταθερή επιδίωξη η μείωση της έντασης στο Αιγαίο

Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία είναι το κλειδί για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην«Κα...

Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία είναι το κλειδί για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην«Καθημερινή» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.
"Η προσωπική επικοινωνία που διατηρώ με τον Τούρκο ομόλογό μου από την εποχή που ήμασταν Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας των χωρών μας, συμβάλλει στη διατήρηση ενός διαύλου επαφής, για την επίλυση των όποιων ζητημάτων προκύπτουν σε ότι αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Στη λογική αυτή και στη βάση της σχετικής πολιτικής κατεύθυνσης που δόθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ταγίπ Ερντογάν συμφωνήσαμε με τον Χουλουσί Ακάρ, στη σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, να συγκροτηθούν και να συναντηθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα αντιπροσωπείες των δυο χωρών για να καθοριστούν δράσεις στο πλαίσιο των ΜΟE" δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ο υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε συνήθη εκπαιδευτική δραστηριότητα την τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» και τόνισε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε συνεχή επιφυλακή για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας.
"Θα μου επιτρέψετε να μην μπω στη λογική της μιντιακής διάστασης αυτής της άσκησης, και να εκτιμήσω την κατάσταση στην πραγματική της βάση. Η άσκηση στην οποία αναφέρεστε αποτελεί μια τυπική εκπαιδευτική δραστηριότητα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Να είστε σίγουρος ότι τόσο το σύστημα επιτήρησης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και η ετοιμότητά τους, παρέχουν τη δυνατότητα πλήρους παρακολούθησης όλων των σχετικών δραστηριοτήτων" είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για τη δήλωση που είχε κάνει ότι εάν η Τουρκία καταλάβει Ελληνική βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε, η οποία προκάλεσε πολλές συζητήσεις, είπε:
"Αυτό στο οποίο αναφέρεστε αφορούσε ανεπίσημη συζήτηση με συναδέλφους σας δημοσιογράφους όταν ήμουν Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Νομίζω ότι απάντησα με το αυτονόητο σε μια υποθετική ερώτηση. Εγώ, σας τονίζω και πάλι την ετοιμότητα και ικανότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να προασπίσουν τα εθνικά συμφέροντα όταν και εφόσον απαιτηθεί".
Στο πλαίσιο των προσπαθειών για ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, ο Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε λόγο στην «Καθημερινή» για προγραμματισμό ενίσχυσης του στόλου με φρεγάτες, εκσυγχρονισμών των αεροσκαφών Μιραζ 2000 και τις αεράμυνας, και ολοκλήρωση των προγραμμάτων για τα F16 και τα P3B ORION.
Τέλος μίλησε για αδελφική σχέση με την Κύπρο και αγωγούς επικοινωνίας με Αίγυπτο, Ιορδανία, Αραβικά Εμιράτα, και στενή αμυντική συνεργασία με Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση