GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατολισθήσεις και κλειστοί δρόμοι στην Κρήτη -ΦΩΤΟ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών και καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία τις τελευταίες 24 ώρες στο νομό Χανίω...

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών και καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία τις τελευταίες 24 ώρες στο νομό Χανίων.

Οι δήμαρχοι όλων των δήμων και κυρίως του Πλατανιά, των Χανίων και της Κισσάμου από χθες πραγματοποιούν αυτοψία στα σημεία όπου έχουν παρουσιαστεί τα μεγαλύτερα προβλήματα προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της αποκατάστασης.

Μάλιστα, σήμερα στις 11 το πρωί στα Χανιά θα βρίσκεται ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων αλλά και όλων των δημάρχων του νησιού προκειμένου να βρεθούν άμεσες λύσεις για τα προβλήματα.

Κλειστά τα σχολεία

Κλειστά αναμένεται να είναι σήμερα όλα τα σχολεία του δήμου Κισσάμου, του δήμου Πλατανιά (και των δημοτικών παιδικών σταθμών Βουκολιών, Σκινέ, Κολυμβαρίου) καθώς και του δήμου Καντάνου – Σελίνου.

Στο δήμο Χανίων τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός από το δημοτικό σχολείο Κεραμειών που θα είναι κλειστό.

Κατολισθήσεις και καταστροφές στο οδικό δίκτυο

Σε αρκετά σημεία έχουν καταγραφεί κατολισθήσεις και καταστροφές στο οδικό δίκτυο κυρίως των δήμων Χανίων και Πλατανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η πιο σημαντική είναι η καταστροφή της γέφυρας Συριλι στο δρόμο Ταυρωνίδη – Παλαιόχωρας στο ύψος της Νερατζιάς.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του δημάρχου Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, η γέφυρα είναι σχεδόν πλήρως υποσκαμμένη με αποτέλεσμα να απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων.

Την ίδια ώρα αδύνατη είναι η μετακίνηση στο δρόμο Καρανου – Ορθουνι – Χλιαρό καθώς και ο δρόμος Φουρνέ – Λάκκοι ενώ παράλληλα τα Μεσκλα είναι τελείως αποκομμένα από Φουρνέ.

Σοβαρό πρόβλημα όμως προκλήθηκε και στο δρόμο από τα Χανιά προς το Θέρισο.

Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί η πυροσβεστική

Πάνω από 60 κλήσεις έχει δεχθεί η πυροσβεστική υπηρεσία για να συνδράμει σε προβλήματα που έχει δημιουργήσει το κύμα της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι πυροσβέστες έχουν κληθεί να πραγματοποιήσουν παροχές βοήθειας, αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων κυρίως στα Χανιά.

Πηγή cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση