GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοινή γραμμή από Φανάρι και Εκκλησία της Ελλάδος για το μισθολογικό των κληρικών

Ταύτιση απόψεων μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδας και του Φαναριού διαπιστώθηκε στη συνάντηση της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχ...

Ταύτιση απόψεων μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδας και του Φαναριού διαπιστώθηκε στη συνάντηση της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με το Ανακοινωθέν η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανοήσεως, συνεργασίας και ενότητας, ενώ στα θέματα τηςαναθεώρησης του συντάγματος και της μισθοδοσίας των κληρικών διαπιστώθηκε η απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων των δύο Εκκλησιών.
Ακολουθεί το κοινό ανακοινωθέν:
Κατά την σημερινή συνάντηση των Αντιπροσωπειών, αφ’ ενός μεν της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αφ’ ετέρου δε, του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, στο Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανοήσεως, συνεργασίας και ενότητας, διαπιστώθηκε η απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων των δύο Εκκλησιών, τόσο επί των προτάσεων αναθεωρήσεως του Συντάγματος όσο και επί της διατηρήσεως του ισχύοντος καθεστώτος μισθοδοσίας του Ορθοδόξου Ιερού Κλήρου.
ΠΗΓΗ: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση