GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία του καρδιολόγου στη Σητεία - Στο εδώλιο η σύζυγος και ο εραστής της

Αναβιώνει σήμερα η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του γνωστού καρδιολόγου της Σητείας που έχασε την ζωή του τον Οκτώβριο του 201...

Αναβιώνει σήμερα η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του γνωστού καρδιολόγου της Σητείας που έχασε την ζωή του τον Οκτώβριο του 2017.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου αναμένεται να καθίσει η 39χρονη σύζυγος του γιατρού αλλά και ο εραστής της, ο 38χρονος αστυνομικός από την Βουλγαρία.

Ο αστυνομικός κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ η σύζυγος και χήρα πλέον, για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία του ο 38χρονος αστυνομικός, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος, πήρε πάνω του όλη την ευθύνη λέγοντας ότι μόνος του σχεδίασε την δολοφονία του άτυχου καρδιολόγου και πως δεν υπήρξε καμία συμμετοχή της 39χρονης. Από την πλευρά της η χήρα του γιατρού αρνείται κάθε κατηγορία.

Το παραπεμπτικό βούλευμα δεν αποδέχεται τους ισχυρισμούς της 39χρονης τόσο προανακριτικά όσο και ανακριτικά.

Η γυναίκα αρχικά φέρεται να υποστήριξε ότι ο εραστής της ήταν αμετακίνητος και αμετάπειστος στο σχέδιο του, στην πορεία ισχυρίστηκε ότι δεν πήρε στα σοβαρά τα λεγόμενά του. Σύμφωνα με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λασιθίου, η σύζυγος του καρδιολόγου ήταν η μόνη που θα μπορούσε να δώσει τις κρίσιμες πληροφορίες στον εραστή της.

Το συμβούλιο λαμβάνει υπόψη και τις ένορκες καταθέσεις μαρτύρων που υποστηρίζουν ότι ο γάμος του καρδιολόγου παρουσίαζε προβλήματα από τις αρχές του 2016.

Αναφέρεται ότι ήδη από το 2017 ο καρδιολόγος είχε προτείνει τρεις λύσεις στην 39χρονη, ωστόσο αυτή δεν είχε καταλήξει σε καμία και ζητούσε περιθώριο για να σκεφτεί. Τέλη Σεπτεμβρίου ο καρδιολόγος της ανακοίνωσε ότι θα επισκεπτόταν δικηγόρο για το διαζύγιο.

«Οι εν λόγω σοβαρές εξελίξεις στις σχέσεις των συζύγων που ήταν προφανώς γνωστές στον 38χρονο αστυνομικό και η αποφασιστικότητα του θύματος να προχωρήσει στη λύση του γάμου του, πιθανολογείται βάσιμα ότι επέδρασαν καταλυτικά στις προθέσεις αμφότερων των κατηγορουμένων, καθώς δεν μπορεί να θεωρηθεί συμπτωματικό το γεγονός ότι η τέλεση της ανθρωποκτονίας έλαβε χώρα λίγο πριν το θύμα αναθέσει σε δικηγόρο την έκδοση διαζυγίου, σαν να υπήρχε κάποιος επείγον λόγος που δεν επέτρεπε την αναβολή στην υλοποίηση του εγκληματικού σχεδίου» αναφέρεται στο βούλευμα.

Πηγή πληροφοριών: cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση